- Jeg har bidratt til å sverte en uskyldig mann

Spaltist George Monbiot i The Guardian skammer seg over twittermelding som navnga pedouthengt lord.

KRYPER TIL TWITTERKORSET: Den anerkjente britiske skribenten og politiske miljøaktivisten George Monbiot (49) risikerer søksmål fordi han stemplet Margaret Thatchers mangeårige rådgiver Lord McAlpine (70) som pedofil. Nå beklager han offentlig. Foto: Adrian Arbib
KRYPER TIL TWITTERKORSET: Den anerkjente britiske skribenten og politiske miljøaktivisten George Monbiot (49) risikerer søksmål fordi han stemplet Margaret Thatchers mangeårige rådgiver Lord McAlpine (70) som pedofil. Nå beklager han offentlig. Foto: Adrian Arbib Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

LONDON (Dagbladet): Den respekterte skribenten og miljøaktivisten har rykket ut med en grundig offentlig beklagelse etter at han navnga Lord Alistar McAlpine (70) som pedofil på twitter.

McAlpines advokater har hyret eksperter for å spore opp alle som har twitret eller retwitret navnet hans i forbindelse med at BBC Newsnight fredag 2. november feilaktig koblet en tidligere Tory-politiker til seksuelle overgrep ved et barnehjem i Wales.

Juristene mener dette kan bli en prinsippsak om hvilket ansvar den enkelte bruker av sosiale medier har for hva de publiserer.

Tydelig skamfull I likhet med de andre som har plassert Lord McAlpine i gapestokken, risikerer også George Monbiot søksmål.

Han er tydelig skamfull over twittermeldingen han sendte ut.

-Jeg har bidratt til å sverte en uskyldig mann. Jeg har gjort noen dumme ting i mitt liv, men ingenting så dumt som dette, skriver Monbiot.

Utilgivelig - Twittermeldingene jeg sendte ut som antydet at Lord McAlpine var personen pedofiliofferet Steve Messham snakket om, slik jeg selv antok at var tilfelle, var så idiotiske at når jeg ser tilbake på dem i dag kan jeg ikke tro at jeg skrev dem.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer