- Jeg har blitt kjent med et helere menneske

Etter flere timer til bords sammen under statsmiddag synes Erna Solberg hun har lært mye om Barack Obama.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

WASHINGTON D.C. (Dagbladet): I natt norsk tid satt statsminister Erna Solberg til bords med USAs president Barack Obama under en storslått statsmiddag i Det hvite hus i Washington D.C. med 400 gjester. Han har bare arrangert slike middager tolv ganger tidligere i sine åtte år i Det hvite hus. Den forrige nordmannen som fikk dette, var kong Olav da Lyndon B. Johnson var president for 48 år siden.

Denne gangen var Solberg her sammen med de fire andre nordiske stats- og regjeringssjefer fra Danmark, Finland, Sverige og Island.

- Hva er de sterkeste inntrykkene fra dagen?

- Det er mange fine bilder av det vi har opplevd med middag og sånne ting. Men det viktigste er de politiske samtalene om det båndet som er mellom USA og de nordiske landene, og kanskje særlig de nordiske Nato-landene og USA, sier Solberg til Dagbladet når hun og ektemannen Sindre Finnes er kommet tilbake til hotellet etter middagen.

- Kjærlig mobbing - Hva har du lært om Obama etter disse timene sammen?

- Du blir kjent med et helere menneske når du sitter og snakker sånn. Du får vite litt mer om hva du liker og er opptatt. Også driver han med en kjærlig mobbing av sin kone. Og hun mobber tilbake, sånn som alle ekteskap er, forteller statsministeren.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer