FENGSLET I DAG: Christer Tromsdal. Arkivfoto: Bjørn Sigurdsøn/SCANPIX
FENGSLET I DAG: Christer Tromsdal. Arkivfoto: Bjørn Sigurdsøn/SCANPIXVis mer

- Jeg har blitt lurt av en viss Christer Tromsdal og hans edderkoppnett

Retten vil løslate boligmekler Anthony Bratli.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Christer Tromsdal ble i dag besluttet fengslet i fire uker med brev- og besøksforbud i forbindelse med den svært omfattende svindelsaken der Økokrim har siktet til sammen seks menn for grovt bedrageri.

Men en av Tromsdals medsiktede, den profilerte og omstridte boligmekleren Anthony Bratli,  kan bli løslatt.

Oslo tingrett mener i denne omgang det er mest sannsynlig at han ikke er skyldig i det han er siktet for.

- Ikke grunnlag for fengsling
Politiet mener blant annet at Bratli i rollen som mekler fikk et uvanlig høyt beløp, totalt 2 349 000, ut av salget av to hotelleiendommer i Sverige. Siktelsen mot ham omfatter også en pengeoverføring på fire millioner kroner fra en annen mann, som Bratli hevder var et lån i forbindelse med byggingen av en familiehytte.

«Etter en samlet vurdering, hvor det også legges vekt på at siktede framsto som troverdig i rettsmøtet, finner retten at det er mindre sannsynlig at siktede er skyldig iht. siktelsen enn at han er det. Grunnvilkåret for fengsling foreligger derfor ikke», heter det i kjennelsen.

Den har imidlertid såkalt oppsettende virkning, noe som medfører at Bratli blir værende i politiets varetekt til Lagmannsretten har behandlet påtalemyndighetens anke, trolig i starten av neste uke.

Økokrim mener på sin side at de siktedes politiavhør etter pågripelsene tirsdag har styrket mistanken mot dem, og har anket avgjørelsen. Bratli må dermed bli i politiets varetekt inntil lagmannsretten har behandlet fengslingsspørsmålet.

- Ble lurt
Dagbladet.no snakket med den siktede etter at retten var hevet i dag.

- Jeg synes pågripelsen av meg er sjokkerende, sier Bratli.

Han var tydelig preget av å ha vært over 72 timer i politiets varetekt, og slet i ettermiddag med å holde tårene tilbake.

- Jeg har blitt lurt av en viss Christer Tromsdal og hans edderkoppnett, alle som kjenner ham vet hva han står for, hevder 42-åringen overfor Dagbladet.no.

42-åringen fikk i dag tillatelse av Økokrim til å få besøk av den nærmeste familien.

Tromsdals advokat ville i dag ikke gi noen kommenterer rundt sakens fakta, og nøyer seg med å si at påstandene om lureri må stå for den medsiktedes regning.