SENDTE SMS: Rune Øygard blir forelagt hittil ukjente SMSer han har sendt og mottatt med den fornærmede jenta. Foto: Dagbladet
SENDTE SMS: Rune Øygard blir forelagt hittil ukjente SMSer han har sendt og mottatt med den fornærmede jenta. Foto: DagbladetVis mer

- Jeg har blitt mer enn glad i deg. Det er litt skummelt fordi du bare er 14 år gammel

Rune Øygard i sms til jenta (17) den 31. oktober 2009 klokka 09.21.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

HAMAR (Dagbladet): Aktor, statsadvokat Thorbjørn Klundseter, konfronterte i dag Rune Øygard med en inntil nå ukjent sms.

Følg Rune Øygards forklaring her.

Tekstmeldingen, som Kripos har rekonstruert i løpet av den siste tida, ble sendt fra Øygard til fornærmede den 31. oktober 2009, klokka 09.21 om morgenen:

- Jeg tenker så mye på deg. Jeg prøver å finne ut hva som gjør meg så glad i deg. Hva som føret til forelskelse. Det er noe med deg. Skjønnheta, smilet, blikket, tilliten, engasjementet. Den spørrende jenta. Jeg kunne nevnt mye mer. Jeg har i alle fall blitt mer enn glad i deg. Skummelt fordi du ikke er mer enn 14 år. Flott fordi jeg er mann. Håper du får en fin dag og at hjertet ditt slår et ekstra slag for oss i dag, skriver Rune Øygard.

Mannen som da var ordfører i Vågå innrømmer at han har sendt slike meldinger til fornærmede.

- Jeg visste jeg hadde sendt noen slike meldinger, Du kan framstille det som at dette underbygger at det var et forhold, det er det lett å gjøre. I dag skulle jeg gjerne vært slike formuleringer foruten når jeg hva slags sak jeg har havnet oppi, sa han i retten.

Øygard beskrev i retten den omtalte tekstmeldingen slik:

 - Det var en tillitserklæring for å vise at hun var ei kjempefin jente som jeg var glad i og som har verdier hun skal møte morgendagen med, sa han i retten.

Han sier han ikke husker hva som ble formidlet i forkant av meldingen.

- Hun må ha vært i en situasjon der hun hadde det ekstra tøft, sa han.