Breivik forklarer seg

- Jeg har blitt særere og særere

Terroristen sier han har blitt mer radikal i tida han har sittet isolert.

FORKLARER SEG: Terrordømte Anders Behring Breivik (37) forklarer seg i lagmannsretten. Her på vei til pause etter første del av partsinnlegget. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
FORKLARER SEG: Terrordømte Anders Behring Breivik (37) forklarer seg i lagmannsretten. Her på vei til pause etter første del av partsinnlegget. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SKIEN (Dagbladet): - Sejersted (regjeringsadvokat Fredrik Sejersted, Breiviks motpart i retten, red.anm.) er en veldig god demagog. Men han har helt rett - ja, jeg har blitt mer radikal de siste fem åra. Jeg er ikke korrigert, og har blitt særere og særere, sier Anders Behring Breivik (37) i vitneboksen i Borgarting lagmannsrett.

- Har løyet for meg selv

Breivik sier videre at han har planlagt partsinnlegget sitt i en måned, men at han har fraveket planen. Under Oslo tingretts behandling av saken i fjor ble terroristen irettesatt for å bruke mye av taletida til å snakke om sin ideologi.

- Planen var å få ideologisk oppmerksomhet, og også kjøre saken, men jeg har nå valgt å droppe det. Målet hele tida vært å få forbedringer, få minimumet for å overleve, sier 37-åringen.

Istedenfor ideologi konsentrerer Breivik seg om å snakke om skadene han mener er påført ham under soningen.

- Jeg har løyet for meg selv til nå; jeg er sterkt skadet av isolasjonen, og radikalitet er kanskje den mest alvorlige isolasjonsskaden. Jeg er ikke bare litt skadet, men ganske mye skadet, sier han nå.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer