- Jeg har blitt voldtatt 30 ganger før lunsj i dag. Vær så snill, bomb oss om dere vet hvor vi er

Yezidi-kvinner holdes som sexslaver av IS.

PÅ FLUKT: Flukt, drap eller bortføring var eneste vei ut for yezidi-minoritetene i Nord-Irak etter IS' herjinger. Nå kommer det skrekkhistorier fra bordellene flere av jentene og kvinnene skal ha blitt bortført til. Foto: REUTERS/Rodi Said/NTB Scanpix
PÅ FLUKT: Flukt, drap eller bortføring var eneste vei ut for yezidi-minoritetene i Nord-Irak etter IS' herjinger. Nå kommer det skrekkhistorier fra bordellene flere av jentene og kvinnene skal ha blitt bortført til. Foto: REUTERS/Rodi Said/NTB ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Hvis dere vet hvor vi er, vær så snill å bombe oss. Det er ikke noe liv etter dette. Jeg kommer til å ta livet mitt uansett. Andre har tatt livet sitt denne morgenen. Jeg har blitt voldtatt 30 ganger, og det er ikke engang lunsj. Jeg kan ikke engang gå på toalettet. Vær så snill, bomb oss.

Dette skal være ordene fra det som skal være en ung yezidi-kvinne, som skal være holdt som sexslave av Den islamske stat (IS) i Irak.

I et intervju med BBC World Service, gjengitt av Huffington Post, blir aktivister fra gruppa Compassion4Kurdistan sitert. Ifølge gruppa skal kvinnen ha tatt en telefonsamtale til en kurdisk soldat som siden beskrev detaljene til den britisk-baserte gruppa.

Folkemord Minst et hundretall yezidier ble drept i Irak i august etter herjinger fra Den islamske stat i landet, i tillegg ble tusenvis drevet på flukt i Sinjar-fjellene samtidig som flere ble bortført.

Yezidier, enkelte ganger omtalt som en religion, andre ganger som en sekt, har hovedsete nord i Irak.

Kvinner og jenter fra de Yezidi-majoritetsbyene nord i Irak skal ha blitt bortført til ukjente steder. Det er disse bortførte kvinnene man nå antar har blitt bortført og blitt sexslaver av IS. Trolig har hundrevis av kvinner fra forskjellige mindre byer i Irak blitt bortført.

De få som har sluppet unna IS' brutale folkemord på minoritetsreligionen har blitt tvunget til å konvertere til islam — men selv ikke konvertering gir noen overlevelsesgaranti i områdene der den brutale terrorgruppa regjerer.

Fra fire år Norskkurdiske Revin Aswad Morad har fulgt den grusomme situasjonen i Nord-Irak de siste månedene, og har selv yezidi-slekt fra området.

Hun forteller om brutale drap av unge som gamle, men mener fortsatt noe av det verste som skjer er slaveholdingen av yezidi-jenter.

- Det er på grunn av religionen. Kvinner og jenter blir bortført, voldtatt gang på gang fordi de ikke konverterer til islam, sier Aswad Morad til Dagbladet i kveld.

Hun forteller at så mange som flere tusen unge yezidi-jenter kan være bortført. Den islamske stat rettferdiggjør selv handlingene med islam og at disse kvinnene skal sørge for at mennene ikke skal føle seg fristet av kvinner som lever utenfor fangenskap.

Aswad Morad har selv hørt om jenter helt nede i fireårsalderen som blir solgt.

- Jentene kan være fra fire år og oppover. De peneste jentene blir vist fram og tvangsgiftet til emirene, lederne i IS, sier hun.

- Det er helt grusomt hva som beskrives her. Vi har hørt de samme historiene om jenter som blir voldtatt gang på gang, sier Revin Aswad Morad.

Nye angrep IS startet mandag denne uka en ny offensiv mot yezidi-minoriteten på Sinjar-fjellet.

Yazidi-krigere på fjellet ber nå på ny om hjelp.

- Situasjonen er svært vanskelig og blir verre for hvert minutt. Vi er omringet av IS-krigere i alle fire retninger. Gatene ved foten av fjellet er under IS' kontroll, sier Barakat, en yazidi-kriger, til Reuters.