- Jeg har blitt voldtatt 30 ganger før lunsj i dag. Vær så snill, bomb oss om dere vet hvor vi er

Yezidi-kvinner holdes som sexslaver av IS.

PÅ FLUKT: Flukt, drap eller bortføring var eneste vei ut for yezidi-minoritetene i Nord-Irak etter IS' herjinger. Nå kommer det skrekkhistorier fra bordellene flere av jentene og kvinnene skal ha blitt bortført til. Foto: REUTERS/Rodi Said/NTB Scanpix
PÅ FLUKT: Flukt, drap eller bortføring var eneste vei ut for yezidi-minoritetene i Nord-Irak etter IS' herjinger. Nå kommer det skrekkhistorier fra bordellene flere av jentene og kvinnene skal ha blitt bortført til. Foto: REUTERS/Rodi Said/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Hvis dere vet hvor vi er, vær så snill å bombe oss. Det er ikke noe liv etter dette. Jeg kommer til å ta livet mitt uansett. Andre har tatt livet sitt denne morgenen. Jeg har blitt voldtatt 30 ganger, og det er ikke engang lunsj. Jeg kan ikke engang gå på toalettet. Vær så snill, bomb oss.

Dette skal være ordene fra det som skal være en ung yezidi-kvinne, som skal være holdt som sexslave av Den islamske stat (IS) i Irak.

I et intervju med BBC World Service, gjengitt av Huffington Post, blir aktivister fra gruppa Compassion4Kurdistan sitert. Ifølge gruppa skal kvinnen ha tatt en telefonsamtale til en kurdisk soldat som siden beskrev detaljene til den britisk-baserte gruppa.

Folkemord Minst et hundretall yezidier ble drept i Irak i august etter herjinger fra Den islamske stat i landet, i tillegg ble tusenvis drevet på flukt i Sinjar-fjellene samtidig som flere ble bortført.

Yezidier, enkelte ganger omtalt som en religion, andre ganger som en sekt, har hovedsete nord i Irak.

Kvinner og jenter fra de Yezidi-majoritetsbyene nord i Irak skal ha blitt bortført til ukjente steder. Det er disse bortførte kvinnene man nå antar har blitt bortført og blitt sexslaver av IS. Trolig har hundrevis av kvinner fra forskjellige mindre byer i Irak blitt bortført.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer