Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

-Jeg har dårlig samvittighet

VÅGÅ (Dagbladet): - Jeg har det vondt. Jeg tror jeg kan ha forårsaket noe tragisk. Med disse ordene meldte en 37-åring seg for Oslo politikammer i går. Bilføreren ble i hele går kveld avhørt om bildrapet i Vågå natt til forrige søndag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Seint i går kveld opplyste lensmann Jon Dohrn i Vågå at 37-åringen foreløpig er siktet for promillekjøring.

Etter det Dagbladet erfarer vil siktelsen trolig bli utvidet til også å omfatte bildrap i løpet av dagen i dag.
Kort tid etter at 37-åringen meldte seg for politiet i Oslo, ble lensmannen i Vågå varslet. Det ble besluttet at mannen skulle avhøres i Vågå. En bil fra Oslo politikammer fraktet 37-åringen halve strekningen, hvor han ble møtt og hentet av tjenestemenn fra Vågå.

Tragisk

- Bilføreren sa han hadde det vondt, og trodde han kunne ha forårsaket noe tragisk. Han var svært nedbrutt, opplyser kilder ved Oslo politikammer.

37-åringen skal også ha opplyst til tjenestemenn i Oslo at han kjørte med promille fra Vågåmo den natta påkjørselen skjedde.

Veien hjem til den siktede 37-åringen går over Sunde-brua, hvor 30-åringen ble drept. Lensmann Jon Dohrn ønsket ikke å kommentere Dagbladets opplysninger, og understreket at mannen bare ble avhørt som et vitne i saken i går ettermiddag.

Seinere på kvelden opplyste lensmannen at 37-åringen var pågrepet og siktet for promillekjøring den natta 30-åringen ble påkjørt og drept. I går kveld ble 37-åringen fraktet til Otta for å bli holdt i fengslig forvaring til avhøret kunne fortsette i dag.

Skader på bilen

Etter det Dagbladet får opplyst fra vitner, har politiet gjort funn på stedet hvor Asle Myrvoll (30) ble funnet påkjørt og drept, som kan stamme fra 37-åringens bil.

- Det har jeg ingen kommentarer til, sier lensmann Jon Dohrn til Dagbladet. De kriminaltekniske undersøkelsene av bilen pågikk i hele går ettermiddag og kveld. Dagbladet var på stedet kort tid etter at bilen ble funnet utenfor Lalm i går morges. Opplysninger fra vitner tyder på at bilen har skader som kan være forenlige med en påkjørsel. Disse skadene vil 37-åringen bli konfrontert med i dag. Og siktelsen mot ham vil trolig bli utvidet.

Dagbladet har i flere dager arbeidet med å kartlegge hva som skjedde da Asle Myrvoll ble påkjørt og drept ved 03.30-tida søndag morgen. I forbindelse med dette arbeidet dukket navnet til 37-åringen opp.

Sov i bilen

Han skal etter det Dagbladet får opplyst fra vitner, ha ligget og sovet i bilen sin på Langemyrene, langs fjellveien fra Vågå til Lalm ved 09-tida søndag morgen. 37-åringen har bopel i det samme området. Etter påkjørselen skal han ha vært borte fra arbeidet i flere dager uten å gi beskjed. Torsdag formiddag reiste 37-åringen med en annen bil sørover fra Otta-området. Til en kjenning forklarte han at han skulle kjøre noen personer til et sted på Østlandet. Etter det Dagbladet kjenner til har den siktede bilføreren vært på besøk hos slektninger før han bestemte seg for å kontakte politiet.

Etter å ha blitt tatt hånd om på Oslo politikammer fortalte 37-åringen hvor han hadde parkert bilen som han brukte den natta 30-åringen ble drept.

Ifølge vitner Dagbladet har snakket med hadde mannen vært på fest i Vågå før han la ut på den fatale kjøreturen søndag morgen. Seint i går kveld fortsatte Kripos-etterforskerne og lensmannsbetjentene arbeidet med å avhøre vitner.
Etter det Dagbladet kjenner til forsøker politiet å kartlegge 37-åringens bevegelser i Vågå dødsnatta.

SKADER: Etter det Dagbladet får opplyst fra vitner, skal det være skader på 37-åringens bil som kan stamme fra påkjørselen. I går gransket lensmann Jon Dohm bilen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!