- Jeg har det helt jævlig

Luciano Barbosa (25) ble skutt i går, men vil ikke samarbeide med politiet, som på sin side sparket inn feil dør under razzia.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Politiet avdramatiserer episoden der en mann (25) ble funnet skadeskutt på Torshov i Oslo. Ifølge dem har ikke 25-åringen pådratt seg alvorlige skader og er allerede utskrevet fra sykehuset. Våpenet han ble skutt med, er sannsynligvis et luftvåpen.

- Ut fra de minimale skadene han har fått, er det neppe et grovkalibret våpen han er skutt med, men snarere et finkalibret våpen, trolig en luftpistol eller -gevær, sier vaktleder Rune Henden ved kriminalvakta i Oslo politidistrikt til Dagbladet.no i 02-tida.

Nå står skuddofferet, 25-årige Luciano Barbosa, fram i Dagbladet.no. Han er svært kritisk til politiets arbeidsmetoder.

Full alarm

Det ble utløst full alarm i 21-tida i går kveld da Barbosa ble funnet skadd av kjæresten utenfor Joker-butikken i Nordkappgata ved Torshovdalen.

- Jeg hadde vært en tur over dalen og spilt 40 kroner på en spilleautomat og hadde allerede avtalt å møte kjæresten min utenfor Joker, forteller 25-åringen til Dagbladet.no.

Etterforskerne har ennå ikke fått avhørt Barbosa, men til Dagbladet.no forteller han at han ble angrepet av fire menn som banket ham opp, skjøt ham i ryggen og stakk av med gullenka og jakka hans.

- De stoppet antakelig akkurat meg på grunn av gullenka, mener han.

BLE FUNNET UTENFOR NÆRBUTIKKEN: Luciano Barbosa (25) ble funnet skadeskutt utenfor denne Joker-butikken ved Torshovdalen i Oslo. Politiet sperret av området og satte inn store styrker med hunder i etterforskningen. Foto: ADRIAN ØHRN JOHANSEN
BLE FUNNET UTENFOR NÆRBUTIKKEN: Luciano Barbosa (25) ble funnet skadeskutt utenfor denne Joker-butikken ved Torshovdalen i Oslo. Politiet sperret av området og satte inn store styrker med hunder i etterforskningen. Foto: ADRIAN ØHRN JOHANSEN Vis mer

- Ikke alvorlig

Barbosas kjæreste kjørte ham til legevakta, som så sendte ham videre til Ullevål universitetssykehus, der han ble behandlet for skader i skuldra. Men skadene er altså ifølge politiet ikke alvorlige, og han ble sendt hjem seint i går kveld. 

25-åringen er opprørt over politiets karakteristikk av skadene hans.

- Jeg har to skuddsår i skuldra og et skadd øye etter at jeg ble banket opp. Hadde skuddene truffet annerledes, kunne det gått skikkelig ille, sier Barbosa til Dagbladet.no.

- Jeg har det helt jævlig, sier småbarnsfaren, som jobber i et rivningsfirma.

Sparket inn feil dør

Seint i går kveld gjennomsøkte politiet det de trodde var Barbosas hjemmeadresse.

- Vi ønsket å finne ut om det hadde skjedd noe med tilknytning til skyteepisoden der, sier vaktleder Henden til Dagbladet.no.

Nå viser det seg imidlertid at 25-åringens leilighet aldri ble gjennomsøkt; politiet tok feil og sparket inn døra hos skuddofferets nabo isteden.

- De hadde razzia i feil leilighet og sparket inn døra hos naboen min isteden. Nå har de spikret opp ei sponplate foran hullet, sier Barbosa til Dagbladet.no.

Henden ved kriminalvakta kan bekrefte feiltakelsen da Dagbladet.no konfronterer ham med 25-åringens opplysninger:

- Det stemmer at vi ikke fikk gjennomsøkt skuddofferets leilighet, men gjennomsøkte naboens leilighet isteden. Det skyldtes en misforståelse, sier Henden, som opplyser at politiet ikke kommer til å gjennomsøke den riktige leiligheten ved en seinere anledning.

- Andre motiver 

Barbosa er svært kritisk til politiets arbeidsmetoder.

- Det er veldig rart at de skulle gå til razzia hjemme hos en som er blitt skutt, og så tar feil leilighet, sier han til Dagbladet.no. Han tror politiet må ha hatt andre motiver for å gjennomsøke naboens leilighet.

- Saken dreier seg ikke om meg. Det bor en del kriminelle og narkomane her oppe, og politiet kan ha sett sitt snitt til å bruke skyteepisoden som påskudd for gå inn i en leilighet hos noen de har mistanke til, mener Barbosa.

Dette avvises av vaktleder Henden.

- Det stemmer ikke. Han får mene det han vil om det, men vi ville inn i leiligheten hans som ledd i etterforskningen av skyteepisoden, sier politimannen til Dagbladet.no.

Vil ikke samarbeide

Så langt har ikke Barbosa latt seg avhøre bortsett fra en kort samtale med politiet på sykehuset i går kveld.

- Vi håper å kunne avhøre ham i morgen og få svar på spørsmålene vi sitter med, sier vaktleder Rune Henden til Dagbladet.no.

Til Dagbladet.no sier Barbosa at han ikke ønsker å samarbeide med politiet.

- Jeg føler meg utrolig krenket og vil ikke ha noe med dem å gjøre. De kan bare glemme at jeg stiller opp på avhør i morgen.

BLE BANKET OPP: Luciano Barbosas (25) øye ble skadd etter at han ble banket opp under gårsdagens ran.
GJENNOMSØKTE FEIL LEILIGHET: Politiet gjennomsøkte i går det de trodde den skadeskutte 25-åringens leilighet, angivelig for å sjekke om han hadde blitt skutt der. I virkeligheten var det naboen som fikk døra sparket inn.
SENTRALT: Skuddepisoden skjedde ved Torshovparken, som ligger sentralt på Oslos østkant.