- Jeg har drept en mann

Sa 42-åringen som tilstod knivdrapet på Nordstrand.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Like før klokka fire i natt varslet flere husstander politiet etter at en mann ble knivdrept i en rekkehusleilighet på Nordstrand i Oslo.

En 42 år gammel norsk statsborger ble pågrepet utenfor boligen, og han tilsto ugjerningen overfor politiet. Tilståelsen er ikke formell, men utsagnet førte til at mannen ble ført bort og senere siktet for forsettlig drap.

- Vi har beslaglagt en kniv på stedet, men det er foreløpig uklart hvor denne stammer fra, sier politiinspektør Hanne Kristin Rohde til Dagbladet.no.

Den antatte gjerningsmannen hadde blod på klærne og kuttskader i hånda da han ble tatt hånd om av politiet.

Italiener drept

På en pressekonferanse i ettermiddag kom politiet med ytterligere opplysninger om drapet.

- Offeret er en 43 år gammel mann med italiensk statsborgerskap, tidvis bosatt i Norge, opplyser politiinspektør Hanne Kristine Rohde.

Politiet har ikke klarlagt relasjonen mellom offeret og mannen de mener er gjerningsmann.

En kvinne og hennes ni år gamle sønn var til stede i huset da drapet skjedde.

BLODIG: Den pågrepne 42-åringen ble ført bort av politiet kort etter drapet. Pågripelsen foregikk rolig, ifølge politiet. Foto: Svein Gustav Wilhelmsen
BLODIG: Den pågrepne 42-åringen ble ført bort av politiet kort etter drapet. Pågripelsen foregikk rolig, ifølge politiet. Foto: Svein Gustav Wilhelmsen Vis mer

- Forhåpentligvis har de ikke blitt direkte vitner til det som skjedd, men dersom de trenger profesjonell bistand, skal de selvfølgelig få det. Nå blir de tatt vare på av familien, sier Rohde til Dagbladet.no.

Ingen av de involverte er 9-åringens biologiske far.

Avhøres i dag

Naboer forteller til Dagbladet.no at de hørte skrik og hyl fra boligen i natt, og at dette skal ha vart i et kvarters tid. Politiet sier de ikke utelukker at det har vært kamp på åstedet.  

Etter det politiet har grunn til å tro er det forhold rundt kvinnen som er årsaken til drapet.

- Det er for tidlig å si med sikkerhet hva omstendighetene er, men vi tror det er forhold rundt kvinnen. Vi håper å få avhørt siktede så raskt som mulig, det har siktede sagt seg villig til. Da får vi forhåpentligvis svar på det da, sier politiinspektøren.

42-åringens forsvarer, advokat Tor Kjærvik, sier han har vært i kontakt med sin klient, som nå sitter i avhør.

- Jeg har snakket med ham i noen timer i dag. Han sitter nå i avhør, og derfor er det noe vanskelig å kommentere saken, sier Kjærvik til Dagbladet.no.

Skjedde hos kvinnen

Politiet har tidligere fått meldinger om husbråk på den samme adressen, men det er foreløpig uvisst om gjerningsmannen eller den drepte hadde noen tilknytning til dette.

- Jeg har drept en mann

Verken gjerningsmannen eller den drepte hadde fast bostedsadresse i rekkehusleiligheten på Nordstrand. Kvinnen er imidlertid oppført som beboer på stedet.

Det var klokka 03.47 i natt at politiet fikk melding om husbråket som viste seg å være drap.

TEKNISKE UNDERSØKELSER: Krimteknikere fra oslopolitiet gransker åstedet.