- Jeg har drept kona mi

Afghansk asylsøker (30) varslet selv fra om tragedien i natt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert
Annonse

(Dagbladet.no): Politiet er fortsatt i villrede om hvorfor en 25-årig afghansk kvinne ble drept på Furuset i Oslo i natt. Mannen hennes, en 30-årig asylsøker, også han fra Afghanistan, er nå siktet for forsettlig drap etter at han selv varslet om drapet i halv ett-tida i natt.

Frivillig pågripelse

- Mannen ringte til AMK-sentralen i natt og fortalte at han hadde drept kona si. Vi sendte en patrulje til parets hjem i Granstangen, og tjenestefolkene ble møtt av 30-åringen, som frivillig lot seg pågripe, fortalte politiinspektør Terje Kristiansen ved Oslo politidistrikt på en pressekonferanse i formiddag.

Inne i leiligheten fant politifolkene liket av kona - i tillegg til parets halvannet år gamle barn, som nå er tatt hånd om av barnevernet.

Den siktede 30-åringen kom til Norge som asylsøker i 2001 og har oppholdstillatelse i Norge. Kona kom til Norge for to-tre år siden på familiegjenforening.

Mannen er kjent av politiet for mindre forbrytelser fra før.

- Disse forholdene er bagatellmessige og har ingenting med drapet å gjøre, sier Kristiansen, som opplyser at 30-åringen virker samarbeidsvillig og trolig vil bli avhørt i morgen. Advokat Frode Sulland er oppnevnt som forsvarer.

Obduksjon i dag

ÅSTEDET: I denne blokka på Granstangen i Oslo ble politifolkene møtt av den siktede 30-åringen, som frivillig lot seg pågripe. Inne i leiligheten fant de kona drept. Parets halvannet år gamle barn ble tatt hånd om av barnevernet. Foto: HÅKON MOSVOLD LARSEN/SCANPIX
ÅSTEDET: I denne blokka på Granstangen i Oslo ble politifolkene møtt av den siktede 30-åringen, som frivillig lot seg pågripe. Inne i leiligheten fant de kona drept. Parets halvannet år gamle barn ble tatt hånd om av barnevernet. Foto: HÅKON MOSVOLD LARSEN/SCANPIX Vis mer

Imens driver kriminalteknikere undersøkelser inne i leiligheten, og den drepte kona vil bli obdusert i dag. Men foreløpig vet politiet ingenting om motivet for drapet, og før mannen er avhørt, vil politiet av hensyn til etterforskningen verken si noe om eventuelt drapsvåpen eller gi andre detaljer rundt drapet.

- Vi håper avhøret av ham vil gi oss svaret på mange av spørsmålene vi sitter med, sier Kristiansen, som opplyser at den lille familien ikke har noen kjent historie med vold i hjemmet.

- Vi kjenner heller ikke til om paret er kjent i psykiatrien eller på krisesentre, sier politiinpektøren til Dagbladet.no.

Belastet område

Parets adresse i Granstangen ligger bare et steinkast fra blokka der politiet hyppig har aksjonert i forbindelse med B-gjengen, men den siktede mannen skal ikke ha noen kjent tilknytning til gjengmiljøet.

Det er ikke kjent om paret har slektninger i Norge.

- Vi har ikke fått kartlagt kontaktnett og pårørende ennå, og vil av den grunn ikke identifisere dem ytterligere nå, avslutter politiinspektør Terje Kristiansen.

BRIFET PRESSEN: Politiinspektør Terje Kristiansen orienterte om drapsetterforskningen utenfor Grønland politistasjon i Oslo.
ETTERFORSKER: Politietterforskere på vei inn i blokka der drapet skjedde.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer