- Jeg har drept mange. Og hvis jeg må, så kommer jeg til å drepe mange flere

Politimann i St. Louis suspendert.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En politibetjent i St. Louis er suspendert etter at ledelsen i helga ble gjort kjent med et foredrag han holdt for ei kristen gruppe for to år siden.

Det oppsiktsvekkende foredraget om Amerikas nært forestående undergang inneholder svært hatefull retorikk mot svarte, muslimer, lesbiske og homofile - i tillegg til Barack Obama.

Politimannen, som er veteran fra militæret og har har 35 års erfaring fra politiet, skryter også åpenlyst av å være en hensynsløs drapsmann.

- Kommer til å drepe flere - Personlig tror jeg på at Jesus Kristus er min herre og frelser, men jeg er også en morder. Jeg har drept mange. Og hvis jeg må, så kommer jeg til å drepe mange flere. Hvis du ikke vil bli drept, ikke still deg foran meg. Der er så enkelt som det. Jeg har ingen betenkeligheter rundt det. Gud oppdro meg ikke til å bli ei pyse, sier betjenten i videoen.

Også i forrige uke havnet politimannen i medias søkelys da han gjentatte ganger dyttet CNNs nyhetsreporter Don Lemon, som rapporterte direkte fra opptøyene i delstaten Missouri.

Det er to uker siden den svarte tenåringen Michael Brown ble skutt seks ganger og drept av en politimann.

Hendelsen har ført til de verste raseopptøyene i USA på mange år.

Politimesteren: - Skremt Politimester i St. Louis, Jon Belmar, sier til avisa St. Louis Today at han ble svært bekymret over kommentaren hans ansatte har kommet med. En intern etterforskning ble iverksatt i går.

- Drapskommentarene var selvsagt noe jeg helt umiddelbart ble skremt av, sier Jon Belmar.

Kommentarene stammer fra et foredrag politimannen holdt for den kristne organisasjonen Oath Keepers. I over en time snakker han, ofte svært usammenhengende, om en rekke temaer. Han forteller blant annet at han har reist til Kenya for å finne hjemmet til USAs «papirløse president».

- Jeg liker mangfold. Jeg tar livet av hvem som helst, jeg bryr meg ikke, sier politimannen videre.

Han forteller også tilhørerne at muslimer i USA vil ta livet av dem så fort de blir likestilte eller overtallige, og omtaler befolkningen i nærområdet som «perverterte svarte folk».

I går dukket også nye opptak av intervjuer gjort med politimannen opp. Page snakker blant annet med en høyreorientert radiokanal med nyheter om den «nært forestående endetida», og «avslører» hemmeligheter fra militæret, skriver magasinet Mother Jones.

Begraves i dag Politimannens fremmedhat og spesielle uttalelser bidrar neppe til å roe gemyttene i St. Louis etter drapet på Michael Brown. Daglig har demonstranter tatt til gatene for å kreve oppreisning for Brown, som de mener ble uskyldig drept. Politiet hevder på sin side at de handlet i selvforsvar.

Brown ble begravet i går.

- Dette er ikke farvel for oss. Hvor enn du er vil du alltid være i våre hjerter, sto det på et skilt ved kista.

Forrige uke ble også 25 år gamle Kajieme Powell skutt av drept av St. Louis-politiet etter å ha oppført seg truende med kniv. Politiet valgte i det tilfellet å frigi av situasjonen for å vise hvordan de jobber.