- Jeg har en mistanke om at jeg er gjerningsmannen

Tiltalte (25) i studentdrapet i Trondheim husker han våknet på gulvet og så Linn Sandtrøen ligge med blodig hals.

FORSKJELLIG MENING: Statsadvokat Per Morten Schjetne (t.v) og advokat Christian Wiig, som forsvarer 25-åringen, har forskjellige meninger om hva tiltalte har gjort og ikke. Selv husker han ikke alt fra drapskvelden. Mens påtalemyndigheten mener de har fellende DNA-bevis mot mannen, sår frosvarsadvokaten disse i tvil. Foto: Hans-Martin Thømt Ruud
FORSKJELLIG MENING: Statsadvokat Per Morten Schjetne (t.v) og advokat Christian Wiig, som forsvarer 25-åringen, har forskjellige meninger om hva tiltalte har gjort og ikke. Selv husker han ikke alt fra drapskvelden. Mens påtalemyndigheten mener de har fellende DNA-bevis mot mannen, sår frosvarsadvokaten disse i tvil. Foto: Hans-Martin Thømt RuudVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
TRONDHEIM (Dagbladet):
- Jeg fikk totalt panikk, sa den 25 år gamle Fosen-mannen og sosiologistudenten til retten da han startet sin forklaring i Sør-Trøndelag tingrett i Trondheim i dag.

Den tiltalte 25-åringen sa innledningsvis i retten i dag at han ikke visste om han drepte naboen, musikkstudenten Linn Sandtrøen, natt til 6. januar på Kalvskinnet i Trondheim.

I 11-tida startet han sin egen frie forklaring av hva han mener skjedde. Han snakket monotont og rolig at han var hjemme i leiligheten da Linn og ei venninne kom på døra hans. De ønsket å låne en scartkabel og lurte på om han ville være med å ta en fest.

- Full på en ukedag Han tok med seg litt rom og litt vodka og ble med kvinnene opp. De drakk og pratet som vanlig på en fest, forklarte han.

Han fortalte han begynte å bli full, og skrev etter hvert en SMS til en kamerat:

«Holy shit. Skal si den dagen her tok en wrong turn».

- Det jeg mente med den meldinga var at jeg ble full på en ukedag. Det var grunnen til at jeg skrev at dagen tok en wrong turn, sa han fra vitneboksen.

Han fortalte videre at venninna dro hjem, men at han og Linn ble igjen for å se på film og drikke rødvin.

- Narkotikakrangel Han sa at det ble tatt fram narkotika mot slutten og 25-åringen hevder at avdøde tilbød ham dette.

Det ble også tatt noen tabletter, sa han.

- Hun ville at vi skulle spleise. Det er veldig uklart hva som skjedde etter det

Han fortalte at det ble en opphetet diskusjon som eskalerte i et basketak. Han hevder at Sandtrøen på et tidspunkt gikk etter ham.

- Jeg husker at jeg tenner. Det gikk helt i svart. Jeg husker at jeg tok kvelertak på henne. Vi havner i sofaen. Jeg snur meg og griper etter noe på bordet. Det er den flaska og jeg husker svakt at jeg brukte den til å slå med, sa han.

Etter dette ble alt svart, sa han.

FORKLARER SEG: Da 25-åringen ble pågrepet, rundt 36 timer etter at drapet skal ha skjedd, sa han til politibetjenten at han trodde han kunne ha drept naboen. Foto: Ron Holan
FORKLARER SEG: Da 25-åringen ble pågrepet, rundt 36 timer etter at drapet skal ha skjedd, sa han til politibetjenten at han trodde han kunne ha drept naboen. Foto: Ron Holan Vis mer

Han forklarte også at han trodde de skulle ha sex denne kvelden, men at han ble avvist. I avhør med politiet 15. januar i år forklarte han at det kan ha vært en grunnen for at det svartnet og pengene bare var et irritasjonsmoment. I retten i dag trodde han ikke det var grunnen.

- Ja, jeg ble avvist, men jeg føler ikke at det er noe poeng i denne sammenhengen. Jeg har blitt avvist før, men har aldri reagert sånn, sa han.

Hva som skjedde videre sier han at han ikke vet, men at han har forsøkt å komme på siden han ble utpekt som drapsmann av politiet.

- Jeg kom til meg selv på gulvet. Da ser jeg jo at hun ligger på gulvet og er blodig i halsen med klærne delvis avrevet. Jeg fikk totalt panikk og jeg legger et sengeteppe over henne, sa han.

- Har en mistanke Han forklarte at han gikk ned til seg selv og at han gikk formålsløst rundt. Han tok en kald dusj før han pakka en sekk og forlot leiligheten. Han sier han husker han kjøpte en pakke røyk på en 7/11-kiosk.

- Jeg husker jeg vandrer rundt i byen. Jeg var helt suicidal, men jeg har ikke noe tidsbegrep. Til slutt endte jeg opp i den båten.

Der ble han funnet 7. januar i 16.15-tida. Like etterpå møtte han familiemedlemmer som hadde meldt ham savnet. Han ble senere pågrepet.

- Da innrømmet jeg at til politimannen at jeg trodde jeg hadde tatt livet av naboen, forklarte han.

Tiltalte fikk fortelle fritt med en huskelapp foran seg. Til slutt brøt dommer Leif Holm inn og spurte:

- Innledningsvis spurte jeg deg om du erkjenner straffskyld for drapet, men at det var litt usikkert?

- Jeg er usikker, men jeg har en mistanke om at jeg er rette gjerningsmann. Det kan man si, forklarte han.

DREPT: Linn Sandtrøen. Foto: Privat
DREPT: Linn Sandtrøen. Foto: Privat Vis mer