«Jeg har en pistol i ryggsekken»

Dansk 29-åring slapp med betinget fengsel etter flyplass-spøk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- Jeg har en pistol i ryggsekken, fleipet den 29 år gamle dansken da han kom til sikkerhetskontrollen på Københavns hovedflyplass Kastrup. Den dårlige spøken hadde nær sendt ham i fengsel.

Men dommeren i byretten i København fant at det fikk holde med ti dager betinget, skriver Politiken. Den 29 år gamle mannen var på vei til en klatretur, og hadde glemt at han hadde en speiderdolk i en lomme på ryggsekken.

Da sikkerhetskontrolløren spurte ham om han hadde en kniv i sekken, svarte mannen kontant: - Ja, og en pistol. Det kostet ham fem timer i arrest på Kastrup og en siktelse for grove trusler samt brudd på våpenloven.

På det sistnevnte punktet ble han riktig nok frifunnet, men det retten tolket som trusler ble straffet med ti dager. Mannen godtok dommen, som han ifølge Politiken betrakter som en lærepenge og en alvorlig påminnelse om at man ikke fleiper med sikkerheten på flyplasser.

Ifølge politiet på Kastrup skjer det to-tre ganger per år at reisende gjør eller sier noe som er ment som en spøk, men som tvinger myndighetene til å reagere.

Alt som kan minne om en terrortrussel, blir tatt på største alvor, sier kriminalinspektør Carsten Holder.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer