- Jeg har familie hjemme

Drapssiktet svensk mann (26) ville ikke bli tatt bilde av i retten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Fengslingsmøtene for de fire mennene som er siktet i knivdrapssaken i Oslo, er nå i gang. Akkurat nå sitter en svensk 26-åring i rettssalen.

Politiet har valgt å frafalle drapssiktelsen mot mannen, men sikter ham isteden for medvirkning til grovt ran.

- Han er lettet over ikke å være siktet for drap lenger, sier hans forsvarer Jens-Ove Hagen til Dagbladet.

26-åringen nekter imidlertid straffskyld, og nekter å ha vært på åstedet drapsnatta.

Lukkede dører Fengslingsmøtet går for lukkede dører. Hvis siktede samtykker, har pressen imidlertid anledning til å ta bilde av ham før retten settes. Det ble ikke aktuelt.

- Jeg har familie hjemme. Dersom jeg blir frikjent ..., sa 26-åringen som forklaring på hvorfor han ikke ønsket å bli fotografert.

26-åringen fra Skåne ble fengslet for fire uker, hvorav to uker i full isolasjon, opplyser hans forsvarer Hagen.

PÅTALEANSVARLIG: Politiadvokat Tina Bjarkø Helleland skal få de fire drapssiktede mennene fengslet. Foto: RALF LOFSTAD / DAGBLADET
PÅTALEANSVARLIG: Politiadvokat Tina Bjarkø Helleland skal få de fire drapssiktede mennene fengslet. Foto: RALF LOFSTAD / DAGBLADET Vis mer

En 28-årig svenske har tilstått å ha drept kvinnen natt til tirsdag. Han møter ikke i retten, og hans fengslingsmøte foregår ved såkalt kontorforretning.

18-åring løslatt En 18-årig norsk kvinne som er siktet for å ha skjult sin bror, en av de fire siktede, er nå løslatt etter at politiet ikke fant grunnlag for å holde på henne.

Hennes yngre bror på 20 år ble like før klokka 14 fengslet for fire uker med brev- og medieforbud, får Dagbladet opplyst av hans advokat Bjørn Rudjord.

Ifølge VG er siktelsen mot 20-åringen utvidet til å omfatte grovt ran. Det er grunn til å anta at det gjelder alle de fire drapssiktede.

KNIVDRAP: 26-åringen er siktet for å ha drept, eller medvirket til å ha drept, en 25-årig svensk kvinne på Fredensborg i Oslo natt til tirsdag. Foto: EUGENE BRANDAL LARAN / DAGBLADET
KNIVDRAP: 26-åringen er siktet for å ha drept, eller medvirket til å ha drept, en 25-årig svensk kvinne på Fredensborg i Oslo natt til tirsdag. Foto: EUGENE BRANDAL LARAN / DAGBLADET Vis mer