- Jeg har fått 400 til 500 brev

Breivik mener han får mye støtte.

SIER HAN HAR STØTTE: - Jeg har fått fire, fem hundre brev, sa Breivik under 22.juli-rettsaken, som tror at det for hvert brev kan skjule seg mange som sympatiserer med han, men som ikke tør å sende brev til fengselet. Foto: BJØRN LANGSEM/DAGBLADET
SIER HAN HAR STØTTE: - Jeg har fått fire, fem hundre brev, sa Breivik under 22.juli-rettsaken, som tror at det for hvert brev kan skjule seg mange som sympatiserer med han, men som ikke tør å sende brev til fengselet. Foto: BJØRN LANGSEM/DAGBLADETVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Anders Behring Breivik mener han har mer støtte enn det som tidliger har kommet fram.

- Jeg har fått fire, fem hundre brev, sa Breivik under 22.juli-rettsaken, som tror at det for hvert brev kan skjule seg mange som sympatiserer med han, men som ikke tør å sende brev til fengselet.

- Basert på de 300-500 brev jeg har mottatt, hvis det er tusen personer for hver person som sender ut brev utgjør det mellom 300.000 og 500.000 mennesker, og hvis det representerer 100.000 utgjør det mellom 30 og 50 millioner mennesker, sa Breivik.

Dagbladet har tidligere skrevet om brevene, blant annet har Breivik sendt brev til «Lasermannen 2».

Vil ha spørreundersøkelse Breivik foreslår at det blir gjennomført en spørreundersøkelse der folket kan svare på hva de mener om terrorhandlingene han utførte.

- Det har det ennå ikke blitt gjort, men media bør gjøre en spørreundersøkelse der folket kan svare på hva de synes, sa han. Breivik sa også at han angret på at han hengte ut familie og venner i manifestet.

- Jeg planla å drepe 1000 personer og at den emosjonelle ustabiliteten i landet ville bli ti ganger så stor. Og jeg tok sikte for at min familie og venner ville bli lynsjet. Jeg skrev negativt om dem for å forsøke å spare dem. I ettertid angrer jeg vel ganske mye på det, sa Breivik.

- Uttrykte meg pompøst Breivik hevdet videre at han, i motsetning til hva høyreekstremistforsker Terje Emberland sa i går, ikke har brukt ordet «rase».

- Jeg bruker «etnisk tilhørighet», sa han.

Breivik hevder at han i manifestet kan framstå som mer narsissistisk enn han egentlig er.

- Jeg uttrykte meg pompøst, forklarte han.