- Jeg har følt presset

SKIEN (Dagbladet): Mannen som har ledet etterforskningen av Gry-saken, politiadvokat Jon H. Borgen, uttrykker stor lettelse over at den savnede Gry Hosein endelig synes å være funnet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Overfor Dagbladet ønsker Borgen å gi sin takk til publikum, som har vært til uvurderlig hjelp i etterforskningen. Sjøl har han hatt svært få frikvelder, for ikke å snakke om dager, under den vanskelige saken. Fram til i går så det svart ut.

Rimelig sikre

Borgen legger ikke skjul på at uten å finne Gry, ville saken blitt svært vanskelig. - Vi er rimelig sikre på at det er Gry vi nå har funnet. Funnet representerer avgjort en omdreining rent etterforskningsmessig. Men dersom det hadde vist seg at vi ikke hadde klart å finne henne, så er det slik at politiet ikke kan trylle. Da måtte vi ha akseptert det slik det var, og jobbet ut fra det. - Men en lettelsens dag for deg, Borgen, må jo dette ha vært?

- Ja, så avgjort. Jeg har også brakt i erfaring at funnet samtidig representerer en lettelse for Grys pårørende. Det er meget viktig.

Personlig press

På spørsmål om Borgen selv har følt et kraftig og til dels utidig press fra media og publikum i denne spesielle saken, en drapssak uten noe lik før i går, svarer Borgen: - Det har vært kraftig fokusering, ja. Det er riktig. Og jeg har følt et press. Men fokuseringen har også hjulpet oss videre. Men som jeg understreket, så kan ikke politiet trylle. I dag føler vi i alle fall en stor lettelse. Men helt sikre på at det er Gry vi har funnet, kan vi ikke være før utpå dagen i dag.

<B>GJENNOMBRUDD:</B> - Vi er rimelig sikre på at det nå er Gry vi har funnet, sier politiadvokat Jon H. Borgen.