- Jeg har forklart politiet det jeg vet. Sist jeg så Monica var hun blid og fornøyd

Yanis Margaritis er den siste som er fotografert sammen med den savnede. Nå har han forklart seg for politiet.

MØTTES I TO DAGER: Yanis Margaritis jobber på King's Café på Kamari-stranden på ferieøya Santorini. Han ble kjent med den nå savnede Monica Barstad da hun besøkte cafeen. Foto: Andreas Markakis
MØTTES I TO DAGER: Yanis Margaritis jobber på King's Café på Kamari-stranden på ferieøya Santorini. Han ble kjent med den nå savnede Monica Barstad da hun besøkte cafeen. Foto: Andreas MarkakisVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SANTORINI / ATEN (Dagbladet): Gresk politi avhørte natt til onsdag Margartitis, som er blant de siste som tilbrakte tid sammen med savnede Monica Barstad. Den 26-årige flyvertinnen har vært sporløst borte siden fredag kveld.

Noen timer før avhøret onsdag, møtte Dagbladet Margaritis på kafeen hvor han og Monica ble kjent da hun var på øya etter at reisevenninnen hennes dro hjem 30. mai.

- Jeg fortalte politiet alt jeg vet: at hun var her i to dager før hun dro tilbake til Aten og etter planen skulle til Norge for å delta i et sykkelritt, sier Margaritis torsdag formiddag, en dag etter avhøret.

Se den siste videoen av Barstad i denne saken.

- Hadde fått seg jobb Han jobber på King's Café, som ligger på Kamari-stranden på ferieøya, og meldte seg for politiet etter å ha blitt avbildet med flyvertinnen på Facebook. Han forteller at han hjalp den savnede 26-åringen med å finne hotell de nettene hun var på øya.

KING'S CAFÈ, SANTORINI: Det er på denne kafeen langs en av strendene på Santorini, at Monica Barstad og restaurantarbeideren Yanis Margaritis ble kjent. Sistnevnte har nå forklart seg til politiet på øya. Foto: Andreas Markakis
KING'S CAFÈ, SANTORINI: Det er på denne kafeen langs en av strendene på Santorini, at Monica Barstad og restaurantarbeideren Yanis Margaritis ble kjent. Sistnevnte har nå forklart seg til politiet på øya. Foto: Andreas Markakis Vis mer

Han synes det er leit at Barstad ikke er sett siden fredagen, da hun etter planen skulle hjem til Rogaland.

- Siste gang jeg så henne var hun blid og fornøyd. Hun fortalte at hun hadde fått seg jobb her på Santorini, og skulle være hjemme i Norge en måned før hun skulle komme tilbake og begynne i den nye jobben, sier han.

På flyplassen i 14 timer Barstad dro som kjent til flyplassen i Aten grytidlig fredag morgen. Dagbladet har snakket med taxisjåføren som kjørte savnede til flyplassen, og han forteller at hun sovnet i taxien, og at han ikke la merke til noe utenom det vanlige.

DET SISTE BILDET: Flyvertinnen Monica Barstad la ut dette bildet fra Santorini i Hellas fire dager før hun ble meldt savnet. Bildet brukes med tillatelse fra familien. Dagbladet har møtt Yanis, som her er avbildet med flyvertinnen.  Foto: Privat
DET SISTE BILDET: Flyvertinnen Monica Barstad la ut dette bildet fra Santorini i Hellas fire dager før hun ble meldt savnet. Bildet brukes med tillatelse fra familien. Dagbladet har møtt Yanis, som her er avbildet med flyvertinnen. Foto: Privat Vis mer

Da Barstad ankom flyplassen hadde hun derimot ikke penger nok til å betale for flybilletten, og ble så gående rundt i ankomsthallen i nærmere 14 timer, ifølge elektroniske spor og flere ansatte Dagbladet har snakket med.

Hun fikk ordnet håret hos frisøren i ankomsthallen, og ifølge ansatt Ageliki Faita kunne Barstad heller ikke der betale for seg.

Den siste meldingen Klokka 22.46, lokal tid, sender Barstad den siste registrerte meldingen fra sin mobil, til faren hjemme i Rogaland. Hun forteller at hun er trøtt, at det det var trøbbel med flyet og at hun skulle legge seg.

Der stopper alle elektroniske spor etter 26-åringen, som beskrives som pliktoppfyllende og reisevant.

Barstads far og mor etterlyste datteren på lørdag. Allerede dagen etter reiste Barstads far og stemor til Aten, og siden har de lett etter datteren på ferieøya Santorini og rundt om i hovedstaden - deriblant i Glyfada-området, hvor Barstad og venninnen bodde fram til sistnevnte reiste hjem til Norge 30. mai.

Dro ikke tilbake til hotellet Dagbladet har vært på hotellet hvor Barstad og venninnen bodde.

Se videoen fra hotellet i denne saken.

Heller ikke her, på hotell Oasis, er hun observert etter at venninnen og Barstad skilte lag.

- Jeg har sjekket i våre papirer at Barstad ikke har kommet tilbake hit etter at hun sjekket ut 30. mai. Det er heller ingen andre her som har observert noen som ligner på henne etter den datoen, sier hotelleieren til Dagbladet.

- Tråler gatene Barstads familie lette i går etter datteren i Aten. De forteller til Dagbladet at de gjør de alt de kan for å finne Barstad i Hellas' hovedstad.

- Vi leter fortsatt etter svar. Vi har gått og trålt gatene i hele kveld, sier Monicas stemor, Kirsten, til Dagbladet onsdag kveld.

- SKULLE HA GJORT NOE: Ageliki Faita jobber som frisør i ankomsthallen på flyplassen i Aten, og så Monica flere ganger i løpet av de mange timene hun tilbrakte på flyplassen, fredag. Hun sier til Dagbladet at hun ønsker at hun hadde gjort noe for å hjelpe den nå savnede kvinnen. Foto: Andreas Markakis
- SKULLE HA GJORT NOE: Ageliki Faita jobber som frisør i ankomsthallen på flyplassen i Aten, og så Monica flere ganger i løpet av de mange timene hun tilbrakte på flyplassen, fredag. Hun sier til Dagbladet at hun ønsker at hun hadde gjort noe for å hjelpe den nå savnede kvinnen. Foto: Andreas Markakis Vis mer