- Jeg har funnet den rette!

Det måtte flere blikk til før Märtha falt for Ari, men når hun først falt gjorde hun det skikkelig. - Jeg har funnet den rette, fortalte prinsessen og klarte ikke å holde tårene tilbake.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var på det nærmeste en reprise av stemningen for ett år siden da Haakon og Mette-Marit kunngjorde sin forlovelse. Parketten i Lille Festsal knirket som gamle gulv gjør, tv-teamene justerte lys og forberedte direktesendingen, og slottets informasjonsfolk løp rundt seg selv før pressekonferansen på slottet i ettermiddag.

Klokka 14 inntok det tydelig forelskede og sedvanlig elegante paret det staselige rommet. Prinsessen startet det hele med en følelsesladd kjærlighetserklæring, og klarte ikke å holde tårene tilbake.

- Han er mannen jeg skal dele livet med, han er mannen jeg elsker, gråt prinsessen.

Ifølge CV'en til den kommende svigersønnen til kongeparet har han, i tillegg til å ha begått en bok, også fortid som både barnehageassistent og lagerarbeider.

- Oppskrytt

Dagbladet.no ville vite hvordan de to traff hverandre og hvilket førsteinntrykk hun fikk av Ari.

Det var moren til Ari Behn som presenterte de to for hverandre hjemme hos henne.

- Vi traff hverandre bare en halvtime eller noe sånn, og det var veldig hyggelig. Men jeg syntes han var litt oppskrytt. Det ble kjærlighet ved tredje blikk, forklarte prinsessen lattermildt.

Ari Behn falt derimot pladask for prinsessen.

- For meg var det kjærlighet ved første blikk. Siden gikk det slag i slag. Dette året har vært det beste i mitt liv. Det har vært mye styr, men det har stort sett ikke plaget meg, for jeg har hatt det så bra.

Det lykkelige paret holdt hverandre i hendene stort sett hele tiden, og man behøvde ikke være spesielt følsom for å merke hvor forelsket de er.

Endelig

De framsto tydelig letta over å kunne snakke om forholdet etter å ha måttet avfeie alle spørsmål med «Ingen kommentar».

- Endelig kan jeg fortelle hvor lykkelig jeg er, strålte prinsessen som var sikker på at hun har funnet mannen i sitt liv.

- Han gjør at jeg kommer mer til kjernen i meg selv. Jeg tør å være den jeg er. Men til tider gjør det veldig vo ndt, fordi det har vært så mange så mange falske rykter. Ari er åpen for livet. Han er åpen for alle mennesker. Jeg setter veldig stor pris på ham. Han er svært generøs, og tør å gå hele veien med meg. Det er en veldig styrke, som jeg setter pris på, sa prinsessen, som også ble spurt om hans negative sider:

- Han er ikke så veldig teknisk, men vi utfyller hverandre. De delene som er igjen, er veldig sunt for et forhold. Jeg tror vi kan komme veldig langt med vår kjærlighet. Livet blir til mens man går.

Ingen ler så nydelig

Ari Behn skrøt uhemmet av prinsessen. Han fortalte pressekorpset at han falt for et menneske med enorm indre styrke, klokskap og

nydelig skjønnhet.

- Du har et stort hjerte, og gir mye av deg selv til mange mennesker. Du gir kjærlighet til hele verden. Du så styrkene og svakhetene mine veldig raskt, og det var befriende å bli sett sånn. Du er spennende og sprudlende, og ingen ler så nydelig som deg. Noe av det første vi så, var at én pluss én ikke ble to, men tre.

Vi ble noe helt annet, sa Behn.

- Livet har forandret seg på den måten at jeg endelig har funnet det menneske jeg har sett etter så lenge. Jeg har reist mye, og vært alene og rastløs. Nå er fundamentet forandret.

Komplisert frieri

- I dag tidlig tok jeg endelig mot til meg og gikk ned på kne, sa Ari Behn på pressekonferansen sammen med Märtha Louise i dag. De gifter seg i Nidarosdomen i Trondheim 24. mai neste år.

Ari og Märtha overnattet på Kongsseteren hvor forfatteren hadde laget en natursti med ledetråder bestående av Märtha-liljer og fotografier. I slutten av rebusløpet ventet Ari, med et frieri på lur.

Prinsessen var aldri i tvil om hva hun skulle svare.

Prinsesse fru Behn

Til tross for at prinsesse Märtha står på andreplass i tronfølgen, vil Ari Behn ikke få en prinsetittel. Helt uproblematisk, mente paret som viste til at ingen av ektemennen e til prinsessene Astrid og Ragnhild har fått prinsetitler.

- Tradisjonene er annerledes for jenter enn for gutter, slo Märtha fast.

- Er du lei for det, ville en journalist vite.

- Nei, er du, spurte prinsessen sin kommende mann.

Etter alt å dømme blir prinsessens nye tittel «prinsesse Märtha fru Behn».

Nidarosdomen

Sittende tett i en sofa med hendene koblet sammen med sin kommende ektemann åpnet en strålende prinsesse Märtha Louise pressekonferansen med å si:

- Jeg er veldig lei meg, på vegne av alle dem som er usigelig lei av kongelige bryllup. Her kommer det et til, sa Märtha Louise og lo.

Hun fortsatte med å si at flere har fortalt henne at hun stråler om dagen.

- Her er den mannen som gjør at jeg stråler. Her er den mannen jeg har lyst til å dele resten av livet mitt med, sa Martha og tok til tårene.

Hun gjorde også et poeng at de forlover seg på Luciadagen.

- Lucia var en helgen som vokste opp på Sicilia og var så god mot de fattige, inntil den dagen familien mente at hun skulle gifte seg, og kom med en mann hun ikke ville ha. Han sa at han ikke kunne leve uten lyset i øynene hennes. Hun stakk ut øynene og gikk i kloster, sa Märtha Louise og la til:

- Vi har jo alle sjansen til å være lysbærere for hverandre.

Ari Behn fortalte at han fridde i dag tidlig.

- I dag tidlig tok jeg mot til meg og gikk ned på kne og fikk faktisk ja, sa Ari Behn.

Han sa han er glad over endelig å kunne fortelle hvor lykkelig han er.

- Og hvor fantastisk jeg har det sammen med Martha. Jeg har hele livet håpet og trodd at jeg skulle finne en person som har de kvalitetene du har. Det kjennes

veldig godt, sa Ari Behn.

- Nå er det deres tur, sier Martha myntet på journalistene, men kom på at det var en ting til hun skulle fortelle.

- Vi har bestemt oss for å gifte oss i Tronheim i Nidarosdomen, den 24. mai.

ARTIKLER OG LENKER:

  • Märthas nye, nære venn ' Dagbladet presenterer Ari Behn som prinsessens «nære venn» 08. mars i år.
  • Artig faen - Intervju med Ari Behn i Dagbladets Magasinet 23.03.01
  • Alt om kongefamilien på Dagbladet.no
  • Ari og Märtha neste par ut? - Etter giftermålet mellom kronprins Haakon og Mette-Marit oppsto spekulasjoner om en forestående forlovelse mellom Märha og Ari.
  • Klikk her for å lese Dagbladets artikkel «Slottet vil ikke hindre forlovelse» (20.08.01)
  • Vår mann nå? - Dagbladet kommenterer (29.03.01) Ari Behns forhold til prinsesse Märtha Louise.
  • Ari Behns forfattersider på Dagbladet.no.
  • Klikk her for å lese svarene fra nettmøtet med Ari på Dagbladet.no 1. august i fjor.
  • Ari Behns forfattersider på Gyldendal.
  • Kongehusets offi sielle hjemmesider - Her finner du bakgrunnsstoff om de kongelige, samt pressemeldinger og øvrig informasjon.

GIFTER SEG I NIDAROSDOMEN: Ari Behn gifter seg med prinsesse Märtha Louise i Trondheim 24. mai.
FAMILIEBILDET: Prinsesse Märtha Louise og Ari Behn stilte torsdag kveld til offisiell fotografering sammen med sine respektive familier. Bildet viser fra venstre kronprinsesse Mette-Marit, kronprins Haakon, dronning Sonja, kong Harald, de nyforlovede, Marianne Solberg Behn, Olav Bjørshol, Anja Bjørshol (søster), hennes mann Christian Udnæs og helt til høyre lillebror Espen Bjørshol.