Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Jeg har gått høygravid i flere uker, og i dag er det forløsning

Finansministeren spent foran budsjettframleggelsen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Jeg har tullet med at jeg har gått høygravid i flere uker, og i dag er det forløsning.

Det sa finansminister Siv Jensen (Frp) da hun møtte pressen utenfor sitt eget hjem på Nordstrand i Oslo i dag tidlig, et par timer før hun legger fram statsbudsjettet klokka 10.

- Det er viktig at regjeringen legger fram et budsjett som er godt tilpasset norsk økonomi, sier Jensen, som legger til at regjeringen har tatt høyde for en rekke faktorer, og at norsk økonomi nå trenger en omstilling, sa hun til presseoppbudet.

LES OGSÅ: Her er alle budsjettlekkasjene

Har tenkt på KrF og Venstre Frp-lederen mener hun har klart å sette et stempel på statsbudsjettet, som er det første helhetlige Frp/Høyre-regjeringen legger fram. Budsjettet har ifølge finansministeren en klar Høyre/Frp-profil, samtidig som regjeringen ikke har glemt forventningene og kravene til støttepartiene KrF og Venstre.

- Og vi har selvfølgelig også tenkt på dem. Men det vi først og fremst er opptatt av, er å oppfylle det som står i regjeringsplattformen, svarte hun på Dagbladets spørsmål om hvor mye hensyn som tas til støttepartiene KrF og Venstre.

- Jeg er skjerpet og spent, understreket hun.

Frp-lederen tror ikke de to samarbeidspartiene vil bli skuffet, selv om hun presiserer at det er mye det skal forhandles om i etterkant.

- Jeg har stor respekt for at det budsjettet som denne Høyre og Frp-regjeringen legger fram, også skal forhandles om fordi KrF og Venstre også vil ha behov for å sette sitt stempel på budsjettet. Sånn er det i et samarbeid, sa hun.

Taus om sisteliten-endringer Jensen ville  ikke si om regjeringen har gjort endringer i siste liten. På Dagbladets spørsmål om det ligger overraskelser i budsjettet, svarte hun:

- Jeg håper det vil være en del positive overraskelser. 

Den fallende oljeprisen har ikke har spilt nevneverdig inn i budsjettarbeidet, ifølge Jensen. Oljenasjonen Norge er vant til å forholde seg til svingninger i oljeprisen, forklarte hun.

- Oljeprisen varierer over tid, og for øyeblikket er det ingen dramatikk i det vi ser, sa finansministeren.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling