Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Jeg har gått på kickboksing, jeg kan knekke nakken din

Timmi André Vestby ble lagt i bakken av seks billettkontrollører på t-banen.

LAGT I BAKKEN: Timmy Andrè Vestby ble lagt i bakken av Ruter kontrollanter på Stortinget T-banestasjon. - Jeg knekker nakken din hvis du ikke ligger stille, sa en av vaktene. Foto: Benjamin A. Ward/Dagbladet
LAGT I BAKKEN: Timmy Andrè Vestby ble lagt i bakken av Ruter kontrollanter på Stortinget T-banestasjon. - Jeg knekker nakken din hvis du ikke ligger stille, sa en av vaktene. Foto: Benjamin A. Ward/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Han tok tak i nakken min og sa han skulle knekke den hvis jeg ikke lå stille. Så truet han med at han hadde gått på kickboksing, sier Timmi André Vestby til Dagbladet.

Han hadde sammen med en venninne gått av t-banen ved Stortinget i Oslo, men da han så at det var billettkontroll snudde han for å gå tilbake inn på t-banen. Da kom seks kontrollører løpende etter ham.

- Jeg hadde kjøpt billett, men glemt å stemple den. Jeg skjønte jo at jeg kunne få bot, sier han.

Brutalt Han forteller at kontrollørene kom bort til ham ved inngangen på vognen og ba ham bli med dem for å få en bot. Da han svarte at han ikke ville være med, tok de tak i ham og la ham i bakken.

Dagbladets reporter som befant seg på stedet så at vaktene la Vestby brutalt i bakken og hørte at en av dem truet med å knekke nakken hans.

Vestby forteller at en annen av kontrollørene skal ha hoppet på armen hans, og at stemningen ble enda hissigere da han prøvde å komme seg løs fra grepet.

Utagerende adferd Daglig leder for Ruter, Bernt Reitan Jenssen, kjenner ikke til hendelsen, men sier at kontrollene skal gjenomføres på en ordentlig og høflig måte.

- En slik situasjon du beskriver er ikke noe som skal skje, og slike utsagn stiller jeg meg helt uforstående til. Det er en vanskelig jobb, men folk skal håndteres på en ordentlig måte, sier han.

- De involverte i saken forteller at personen hadde en utagerende adferd og prøvde å stikke av fra kontrollørene. Da har de lov til å holde ham igjen, men å true noen skal de selvfølgelig ikke gjøre, sier Henrik Stolt-Nielsen, avdelingssjef for driftsavdelingen i Tbanen.
  Skremte passasjerer Også Reitan Jenssen sier at billettkontrollørene har lov til å holde igjen personer som nekter å vise identifikasjon til politiet kommer.

- Vårt mål er ikke å ta folk i å snike, men å få alle som reiser kollektivt til å betale, sier han.

Vestby forteller kontrollørene holdt ham hardt da han lå nede på bakken, og at han vred seg og prøvde å komme seg løs fordi det gjorde vondt. Nå vurderer han å melde hendelsen til politiet.

- Så fort de er flere enn en person så tror de at de kan gjøre akkurat hva de vil, sier han.

Flere andre passasjerer ble skremt og reagerte på hendelsen.

- GJORDE VONDT: - En av dem truet med å knekke nakken min, sier Timmy Andrè Vestby som ble lagt i bakken av Ruter kontrollanter på Stortinget T-banestasjon. Foto: Benjamin A. Ward/Dagbladet
- GJORDE VONDT: - En av dem truet med å knekke nakken min, sier Timmy Andrè Vestby som ble lagt i bakken av Ruter kontrollanter på Stortinget T-banestasjon. Foto: Benjamin A. Ward/Dagbladet Vis mer