Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

«Jeg har gjort som dere ba om»

Fabian Bengtssons far henvender seg direkte til kidnapperne over internett.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no:) Det er nå åtte dager siden mangemillionæren Fabian Bengtsson (32) forsvant. I helga henvendte foreldrene hans seg direkte til kidnapperne gjennom et videoopptak som ble sendt på svensk tv.

Nå har faren Bengt Bengtsson lagt ut en beskjed på hjemmesida til familieselskapet Siba:«Tack för tagen kontakt. Jag har gjort som ni bett. Ta kontakt igen, så att vi kan prata.»

- Har vært kontakt

Denne meldingen kan være lagt ut på nettet etter en avtale med kidnapperne. Det kan være en beskjed om at Bengt Bengtsson nå har tilfredstilt kravene til de som har sønnen.

Ifølge Expressen har det nemlig vært kontakt igjen mellom far Bengtsson og kidnapperne.

- At familien har blitt kontaktet er selvfølgelig en konklusjon som ikke er særlig vanskelig å trekke. Men jeg vil ikke kommentere innholdet i den kontakten, sier Mats Glansberg ved Göteborg-politiet.

Familiens ønske

- Det er familiens som har bedt oss om å legge ut denne meldingen, sier informasjonssjef i Siba, Johanna Eurén, til Aftonbladet.

Etter at selskapet la ut meldingen på sine nettsider ble trafikken så stor at de fjernet mulighetene til å bestille varer gjennom nettbutikken.

Politiet ønsker ikke å kommentere familiens melding utover denne korte beskjeden fra politimester i Västra Götaland Klas Friberg:

- Vi har menneskelig forståelse for familien Bengtssons handling.

- Ikke fornøyd med politiet

Nok en gang tar altså familien saken i egne hender. Også da familien ga den meget personlige videoen til SVT og TV4 i helga, skjedde dette på eget initiativ.

Ifølge en politikilde Expressen har snakket med, er ikke familien særlig fornøyd med politiets innsats i saken.

- Vi vet at de får hjelp fra annet holdt. Det er personer som ikke er knyttet til politiets arbeid. En årsak er at familien er misfornøyd med hvordan politiet har håndtert situasjonen, sier vedkommende.

FORELDRENES BØNN: I helga gikk Fabian Bengtssons foreldre ut på tv, hvor de henvedte seg til kidnapperne.
SAVNET: Fabian Bengtsson har vært borte i åtte dager.