«Jeg har god samvittighet»

63-åring i retten etter Sandefjord-skytingen.

FORSVARER: Ole Petter Breistøl. Foto: Torbjørn Berg / Dagbladet
FORSVARER: Ole Petter Breistøl. Foto: Torbjørn Berg / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

TØNSBERG (Dagbladet): Mannen (63) som er siktet for å ha skutt tre personer i Sandefjord, ble i dag framstilt for varetektsfengsling i tingretten i Tønsberg.

- Det siste min klient sa i retten før den ble hevet var: «Jeg har god samvittighet», sier advokat Ole Petter Breistøl til pressen etter fengslingsmøtet.

Nå er kjennelsen klar.

Brev og besøksforbud «Siktede kan holdes i varetektsfengsling inntil annet blir bestemt av påtalemyndigheten eller retten, men ikke ut over mandag 14. februar 2011 kl. 1700», står det der.

Mannen får brev og besøksforbud i hele fengslingsperioden, og inntil videre også fullstendig isolasjon.

Advokat Breistøl forteller at 63-åringen mener han må ha blitt forvekslet med en annen.

- Han har de seks-sju siste årene hver morgen mellom klokka ni og ti gått en tur med sin hund, en dvergschnauser, i området, sier Breistøl.

- Siktede opplever at han begynner å bli sliten. Han har oppgitt den samme forklaringen nå for tredje gang, sier advokaten.

Plombert Browning-pistol
Politiet har beslaglagt en rekke våpen hos mannen, men disse er alle knyttet til miniatyrskyting, som mannen har drevet med. Advokaten hevder han ikke har noen våpen som kan være relvante til denne saken. Mannen har en Browning-pistol, men denne er plombert.

SKYTEEPISODE: Tre personer ble skutt i Badeparken i Sandefjord fredag formiddag. En av de skadde føres bort av ambulansepersonell.
Foto: Trond Reidar Teigen/Scanpix
SKYTEEPISODE: Tre personer ble skutt i Badeparken i Sandefjord fredag formiddag. En av de skadde føres bort av ambulansepersonell. Foto: Trond Reidar Teigen/Scanpix Vis mer

Kona har gitt mannen et alibi. Mannens kone forklarte seg også i retten i dag.

- I en mulig framtidig rettssak vil det også føres to andre vitner, som vil støtte hans forklaring om hans bevegelser denne dagen, sier Breistøl.

Politiadvokat Bente Selstad Hansen gjentok etter rettsmøtet at de mener de har tatt rett mann. Hun vil utover det ikke uttale seg mer om det som ble lagt fram for retten.

Politiet sier at mannen tidlig havnet i politiets søkelys etter skyteepisoden.

POLITIADVOKAT: Bente Selstad Hansen. Foto: Torbjørn Berg / Dagbladet
POLITIADVOKAT: Bente Selstad Hansen. Foto: Torbjørn Berg / Dagbladet Vis mer