- Jeg har hagl langt inne i hodet

Leif Røsholdt ble skutt med hagle på Kjeller i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Tre personer ble skutt da en hagledesperado avfyrte skudd på en politimann og to kunder på Statoil-stasjonen på Kjeller i dag.

Leif Røsholdt (55) ble truffet i ansiktet, og er innlagt på Akershus universitetssykehus. Han er sliten og tydelig preget av situasjonen da Dagbladet.no ringer.

- Jeg begynner å bli sliten nå og har ikke noe særlig mer å si, annet enn at man må gjøre noe med psykisk helsevern her i landet. Man må slutte og syns synd på disse og heller gjøre noe med situasjonen, sier en medtatt Røsholdt fra sykesengen.

- Jeg har hagl langt inne i hodet og over alt. Nei, dette var ikke noe godt, sier han.Røsholdt sier at han blir liggende på sykehuset en stund, men vet ikke hvor lenge.

- Jeg så ingenting og løp vekk da det smalt et nytt skudd som traff meg i leggen. Nå er jeg bare glad for at jeg fortsatt er i livet. En stund var jeg sikker på at min siste time var kommet. Forhåpentligvis slipper jeg fra dette uten varig mèn, sa Røsholdt til Teleavisen.

Røsholdt jobber som abonnementsjef i Teleavisen.

- Vi kollegene føler med vår medarbeider nå. Selv har jeg hatt kolleger i mine 38 år i pressen som tidvis har arbeidet i krigsoner i Afghanistan og Midt-Østen, men jeg har aldri opplevd at kolleger har blitt skutt før, sier ansv. redaktør Arne Joramo til Teleavisen.


Eks-fotballspiller skuttDen tidligere landslagsspilleren i fotball, Bård Bjerkeland (44) var en av de to kundene på bensinstasjonen som ble beskutt.

Dagbladet.no har vært i kontakt med familien til et av de andre skuddofrene, Bård Bjerkeland, i kveld.
Bjerkeland er nå hjemme igjen fra sykehuset, men ønsker ikke å kommentere saken.


Aktiv skytter


Dagbladet.no kan gjennom resultatlister dokumentere at mannen som er pågrepet, har konkurrert aktivt som skytter med haglegevær. Skiptvet lensmannskontor er kjent med at vedkommende bruker våpen både i jakt og konkurranseøyemed.

- Jeg kan bekrefte at han har registrerte våpen, både til jakt og konkurransebruk, sier lensmann Trond Widne til Dagbladet.no.

Mannen, som er fra Skiptvet i Østfold, er ifølge kilder som Dagbladet.no og VG Nett har snakket med, psykiatrisk pasient. Politiet har ikke bekreftet dette.

- Han husker ikke noe av skytingen, sa mannens advokat, til TV2 i kveld.

Politiet ønsker ikke å si så mye om saken av hensyn til etterforskningen.
Spesialenheten for politisaker (Sefo) er rutinemessig koblet inn i saken fordi politiet selv løsnet skudd.

Skuddet eller skuddene skal ha blitt avfyrt etter at politimannen selv ble beskutt.

LANGT SYKELEIE: Leif Røsholdt regner med å bli en stund på sykehuset. Foto: Håvard Fossen/Teleavisen
LANGT SYKELEIE: Leif Røsholdt regner med å bli en stund på sykehuset. Foto: Håvard Fossen/Teleavisen Vis mer