- Jeg har hatt bedre dager som ambassadør

Ambassadeansatt på sjefens kontor i Riyadh etter brevbråket.

SENDTE BILDER DRA UD-ADRESSE: En ansatt ved ambassaden i Riyadh har brukt sin jobbadresse til å videresende bilder som sidestiller krigen på Gaza og konfliktene mellom jøder og palestinere med andre verdenskrig om jødeutryddelsene. Foto: Skjermdump
SENDTE BILDER DRA UD-ADRESSE: En ansatt ved ambassaden i Riyadh har brukt sin jobbadresse til å videresende bilder som sidestiller krigen på Gaza og konfliktene mellom jøder og palestinere med andre verdenskrig om jødeutryddelsene. Foto: Skjermdump Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Se alle fotomontasjene som ble sendt i eposten her. NB: Sterke bilder!

(Dagbladet.no): Utenriksdepartementet drøfter nå eposten som har utløst brudulje i Israel.

- Jeg har hatt bedre dager som ambassadør, sier Jan Bugge-Mahrt på telefon fra Saudi-Arabia til Dagbladet.no

KjedebrevKjedebrevet, videresendt av en diplomat ved den norske ambassaden i Riyadh, Saudi-Arabia, skaper sterke reaksjoner i Israel og blant Israel-venner i Norge og ellers i verden.

I eposten, også gjengitt i israelske medier, sammenligner den norske diplomaten Israels krigshandlinger på Gaza med nazistenes utryddelse av jøder under andre verdenskrig.

Over 40 bilderOver 40 bilder der situasjoner fra utryddelsesleirene på 40-tallet og krigshandlingene i Gaza er montert sammen,  og ble sendt som vedlegg på UD-mailen fra den norske diplomaten.

- Utenriksdepartementet drøfter selvfølgelig denne saken, det skjer nå, sier ambassadør Jan Bugge-Mahrt på telefon fra ambassaden i Saudi-Arabia.

Orientert i dag tidlig- Når ble du kjent med saken?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer