«Jeg har hatt lyst til å skyte Hamre»

SANDEFJORD (Dagbladet): - Det var som i en skrekkfilm. Vi var redde døgnet rundt. Jeg har hatt lyst til å skyte Atle Hamre, sa Karin Wegger i Sandefjord byrett i går. Den tidligere kona til utpressingsoffer Thor Christensen brøt sammen i gråt flere ganger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hun skildret et liv i frykt og angst etter at eksskipsrederen ble presset for første gang i januar 1993.

- Hvor på jorda skal vi være, hvor kan vi føle oss trygge? Det hele var et eneste stort sammensurium, sa den gråtkvalte firebarnsmoren i sitt sterke vitneprov i retten i går.

- Redselen brant seg fast. Det er barna du tenker på, fordi de er så sårbare. Jeg tror vi hadde tusen husregler som andre ikke har. Hele familien var hysterisk, fortalte Karin Wegger.

Barna lå i samme seng om natta. Når de hørte lyder utenfor, fryktet de at noen kom. Barna fikk ikke gå til skolen aleine. Truslene fra utpresserne om å skade foreldrene eller ungene preget hverdagen deres helt fram til nå.

Ennå har ikke angsten sluppet taket.

Pekte ut Hamre

- Jeg ba Thor innstendig om å bryte all kontakt med Atle Hamre. Ingen av mine venner ville være mellommann i en utpressingssak. De ville gått til politiet eller skutt vedkommende, sa Karin Wegger.

Hun var overbevist om at Atle Hamre sto bak utpressingen og ga denne karakteristikken av ham:

- Han satt på kjøkkenet. Atle gråt, var sint eller smilte. Han skulle ha viljen sin i ett og alt, sa firebarnsmora.

Ville skyte Hamre

Hun la ikke skjul på at hun ble fylt av et liv der hat og angst dominerte.

- Jeg vet ikke om det egner seg på trykk, men jeg har hatt lyst på hevn. Jeg har hatt lyst til å skyte Atle Hamre, forklarte hun i retten i går.

Hun hadde forsøkt å få mannen sin til å anmelde forholdene, men nådde ikke fram. Men hun var lojal og gikk ikke til politiet før utpressingssaken kom for dagen for halvannet år siden.

Til dommeren sa hun etter at rettsmøtet var slutt i går kveld:

- Jeg håper dere tar hensyn til at Thor ikke anmeldte dette.

I retten i går skildret hun en ektemann som var livredd for at familien eller han selv skulle bli skadd av utpresserne.

I seks år ble Thor Christensen presset for over 18 millioner kroner i kontanter og i tillegg ved et gjeldsbrev på ti millioner, mener påtalemyndigheten. I går fikk retten det sterkeste vitneprovet på hva en slik virkelighet innebærer.

Uavhengig av om det er tiltalte Atle Hamre som sto bak eller en utenlandsk mafia, som det har blitt påstått.

STERKT: - Vi var redde døgnet rundt, sa Karin Wegger i et sterkt vitneprov i Hamre-saken i går. Med ryggen til: advokat Morten Kjensli.