Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Jeg har hatt nær kontakt med Raymond under disse forhandlingene

Resultatet av Oslo-forhandlingene presenteres trolig søndag eller mandag.

- STOR TILLIT: Jonas Gahr Støre har vært i nær kontakt med Raymond Johansen mens Johansen har forhandlet om nytt byråd i Oslo, og har stor tillit til at han lander en god avtale. Her er de to på AUFs valgvake på Soria Moria etter høstens skolevalg. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
- STOR TILLIT: Jonas Gahr Støre har vært i nær kontakt med Raymond Johansen mens Johansen har forhandlet om nytt byråd i Oslo, og har stor tillit til at han lander en god avtale. Her er de to på AUFs valgvake på Soria Moria etter høstens skolevalg. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): 25. september møttes SV, MDG og Arbeiderpartiet til de første samtalene for å forhandle fram en byrådserklæring til et rødt og grønt byråd i Oslo.

Siden da har forhandlingene gått jevnt og trutt, men partiene skal nå være bare timer unna målstreken.

Det er ventet at partiene skal legge fram resultatet for sine respektive representantskap fredag ettermiddag, blant annet møtes Aps representantskap klokka 16.30.

Likevel vil ingenting bli offentliggjort i kveld, det skjer trolig først søndag eller mandag, får Dagbladet opplyst.

FORHANDLINGER: Blant de som har sittet i Oslo-forhandlingene er (fra høyre) Frode Jacobsen (AP), Harald Nissen (MDG), Benjamin Larsen (SV), Lan Marie Nguyen Berg (MDG), Raymond Johansen (AP),  Marianne Borgen (SV) og Tone Tellevik Dahl (AP). Foto: Berit Roald / NTB scanpix
FORHANDLINGER: Blant de som har sittet i Oslo-forhandlingene er (fra høyre) Frode Jacobsen (AP), Harald Nissen (MDG), Benjamin Larsen (SV), Lan Marie Nguyen Berg (MDG), Raymond Johansen (AP), Marianne Borgen (SV) og Tone Tellevik Dahl (AP). Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer

Allerede onsdag meldte TV 2 at partiene var blitt enige, men både AP og MDG avkreftet dette umiddelbart overfor Dagbladet. Det er likevel liten tvil om at en enighet er nært forestående.

- Nær kontakt Jonas Gahr Støre ser med forventning på det kommende byrådet.

- Jeg har hatt nær kontakt med Raymond under disse forhandlingene, og jeg har stor tillit til det han gjør, sa Jonas Gahr Støre til Dagbladet i går.

Da var det bare to timer siden han sist hadde snakket med Raymond Johansen. Men Støre vil ikke gå i detalj på hva de snakket om.

- Jeg skal ikke kommentere dette før forhandlingene er i mål. I innspurten av forhandlinger er det viktig at de som forhandler sitter med hånda på rattet, sier Støre.

Han føler seg likevel trygg på at resultatet blir bra for Arbeiderpartiet.

- Jeg er trygg på at vi får et godt Oslo-byråd ledet av Raymond Johansen.

E18 har tatt mye tid Men Støre og alle andre må altså smøre seg med noe mer tålmodighet før sjampanjen kan sprettes. Ap, SV og MDG sitter fortsatt i forhandlinger fredag, og Oslo er dermed blant byene i Norge hvor byrådsforhandlingene har tatt lengst tid.

En av grunnene, er at forhandlingsutvalget har måttet ta stilling til en rekke krevende sprøsmål.

Etter det Dagbladet erfarer, skal E18 være blant sakene som ikke overraskende har fått mye oppmerksomhet

Ifølge en kilde tett på forhandlingene, er E18 «den største og vanskeligste» saken, fordi SV og MDG står samlet om å stoppe planer om flere biler inn i Oslo sentrum, og avstanden til Ap har til tider vært stor.

Og mens Ap må forhandle med SV og MDG om dette, presses de samtidig av Akershus Ap, som mener at en ny E18 må på plass.

I tillegg har SV hatt som fanekrav i forhandlingene å få på plass gratis halvdagsplass i aktivitetsskolen, som et tiltak for sosial utjevning.

Et tredje krevende tema har vært spørsmålet om eiendomsskatt, hvor partiene måtte forhandle om hvilken modell de ønsker å legge til grunn. Ap ønsker å øremerke dette til eldreomsorg og barnehager, SV vil bruke pengene på gratis plasser i aktivitetsskolen og MDG har villet gi mer penger til bydelsutvalgene.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!