Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

«Jeg har hatt sex med alt som kan krype og gå»

Høyesterettsadvokat Tor Erling Staff blir kalt «en homofil gammel gris» i siste nummer av bladet Blikk. Det synes Staff selv er helt greit.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I siste utgave av Blikk blir den kontroversielle høyesterettsadvokaten Tor Erling Staff portrettintervjuet - og portrettfotografert av kjendisfotograf Per Heimly.

«- Har du onanert dine barn, eller brukt narkotika, eller hatt sex med menn?» vil journalisten vite.

«- Mitt privatliv hører meg til, ikke Blikk,» svarer Staff.

Både hun og han

Og når journalisten spør om han synes det er «teit å spørre om sånne ting?», svarer den kjente advokaten:

«- Jeg har hatt sex med alt som kan krype og gå, enten det har to bein eller fire. Og selvfølgelig fugler, det som kan fly. Det er et sannere svar, og et svar som burde være tilfredsstillende selv for Blikk,» svarer Staff. Og legger til at svaret omfatter både hunner og hanner.

Ikke injurierende

- Jeg er jo ikke akkurat selv en talsmann for de dannede ytringer, sier Staff når vi ønsker en kommentar til intervjuet.

Han synes at Blikk er et viktig organ, derfor stilte han opp til intervju. Han er fornøyd med intervjuet, synes det er morsomt, og ønsker ikke å kommentere det som står der ytterligere.

Staff er som kjent en varm forsvarer av ytringsfrihet i ytterste konsekvens, og her har Blikks journalist sett sitt snitt til en frisk innfallsvinkel - under dekke av Staffs egne beinharde prinsipper.

Tittelen lyder: «En gammel gris», og i ingressen heter det at «Tor Erling Staff er en homofil gammel gris som sprer umoral og suger vårt land tomt for rikdom».

Siden intervjuet i hovedsak dreier seg om retten til å ytre sin mening, og Staff underveis også hevder at man må tåle beskyldninger, burde Blikk være på trygg grunn. Dessuten er Staff motstander av injuriesaker og tar dem sjelden.

Ikke så åpen

Når samtalen på tampen av intervjuet dreier inn på åpenhet rundt seksuell orientering, blir ikke Staff så meddelsom.

«- For meg er det dønn unaturlig,» sier han. (...)

«- Har du selv definert hvor du hører hjemme?»

«- Det har jeg definert, jeg er jo ikke nyfødt. Det er kanskje derfor så mange samliv ryker, fordi folk ikke har funnet ut hvilken legning de egentlig har», sier Tor Erling Staff til bladet Blikk.

SLENGER MED LEPPA: I Blikks intervju med høyesterettsadvokat Tor Erling Staff heter det seg at han «snakker ut» om «ytringsfrihet, diskriminering og legning».
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media