Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Jeg har hatt uflaks

«Troverdighet» sto det på den rutinerte rettsbetjentens blokk, mens Rasool-sakens første vitne prøvde å erindre om hans kunder egentlig hadde kalt ham en svindler.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den hovedtiltalte Shahid Rasool skal ifølge politiet være en av Norges farligste menn, men fire timers vitne-eksaminasjon i går fortalte bare at aktoratets ene hovedvitne knapt er noe økonomisk petimeter.

- Det er belyst at mannen hadde en meget spesiell form for økonomi, konstaterte byrettsdommer Thorleif Waaler mot slutten av dagen.

Torpedo

Vitnet, som er fra India og har bodd 22 år i Norge, hevdet at Rasool har truet ham på livet og presset ham for penger i over fem år. Men gårsdagens forklaring handlet bare om vitnets egen økonomiske historie - og troverdighet.

- Jeg har hatt uflaks med restaurantbransjen, sa vitnet.

Siden han sluttet å flippe burgere på McDonald's for 11 år siden, har han drevet boligformidling, et bonuskortselskap og ulike restauranter - alt uten hell.
- Jeg kom rett fra McDonald's, og trodde jeg var utlært. Jeg var ikke det, sa vitnet, som ble slått konkurs i 1997 med krav mot seg på 4,6 millioner kroner, i tillegg til krav på over åtte millioner kroner mot restauranter hvor han var sentral eier.

- Har du hatt livvakter? spurte aktor.

- Jeg skyldte penger til staten, og til store leverandører. Men ikke til privatpersoner, så jeg trengte ingen livvakt. Staten sender ingen torpedo .

Formidlingsselskapet Boligutleie Invest AS var hans sentrale virksomhet fra 1993, et selskap som fikk ry for å ha et betydelig antall misfornøyde kunder. Selskapet tok gebyr for å formidle lister over utleieleiligheter.

- Det var alltid noen som klaget, fordi de ikke fikk leilighet. Så vi opprettet en egen avdeling for dem som ikke var fornøyd.

Rasool har i sin forklaring opplyst at han bisto vitnet med såkalt «vanskelige kunder», men gårsdagens forklaring berørte ikke vitnets forhold til Rasool. Rettssaken fortsetter mandag.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media