Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Pluss

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Ekstremvær

- Jeg har heldigvis ikke mottatt dødstrusler for å hevde at det foregår en global oppvarming

Klimaforsker John Nielsen-Gammon ved Texas A&M University mener Harvey får flere til å innse at global oppvarming fører til mer ekstremvær.

EKSTREMVÆR: Ekstrem-stormen Harvey kom med enorme nedbørsmengder. Det har ført til enorme ødeleggelser i det sørøstlige Texas. Foto: NTB Scanpix
EKSTREMVÆR: Ekstrem-stormen Harvey kom med enorme nedbørsmengder. Det har ført til enorme ødeleggelser i det sørøstlige Texas. Foto: NTB Scanpix Vis mer

COLLEGE STATION (Dagbladet): Ekstrem-stormen Harvey har ført til enorme oversvømmelser og ødeleggelser i det sørøstlige Texas. Fortsatt er det redningsarbeidet folk er opptatt av etter at nedbøren slo alle rekorder med stor margin. I kjølvannet kommer imidlertid debatten om hvor stor rolle global oppvarming spilte.

I den konservative oljestaten Texas er det fortsatt mange - særlig på republikansk side - som nekter å godta at klimaendringer er menneskeskapte.

Professor ved Texas A&M University i College Station litt nord for det hardt rammede området, John Nielsen-Gammon, tror dette er i ferd med å endre seg.

- Mer ekstremt vær

- Harvey vil forandre folks oppfatninger. Forhåpentligvis betyr dette at vi kan ha en debatt som ikke er partipolitisk, men som heller handler om at hva det enn er som forårsaker ekstremværet, så må det gjøres mye med infrastruktur og ny byggeprosjekter for å forsikre seg om at det er tilpasset endret klima, sier Nielsen-Gammon til Dagbladet.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

1 UKE

PRØV PLUSS

1 kr

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)

KJØP 1 UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE 1 kr Fornyes automatisk til 55,-/uke

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (55,-/uke) etter tilbudsperioden. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes automatisk til 99,-/måned)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr Fornyes automatisk til 99,-/måned

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (99,-/måned) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 ÅR

LES LENGRE - BETAL MINDRE

795 kr

(Fornyes automatisk til 795,-/år)

KJØP 1 ÅR

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 ÅR 795 kr Fornyes automatisk til 795,-/år

Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (795,-/år) etter tilbudsperioden når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?