- Jeg har i ettertid blitt beskyldt for å ha snakket om saken. Det ble ikke gjort

Den tidligere forsvareren til den medtiltalte 46-åringen i overgrepssaken i Alvdal nekter for å ha påvirket dattera.

NEKTER FOR Å HA PÅVIRKET DATTERA: Den 46 år gamle medtiltalte faren i overgrepssaken i Alvdal nektet i retten i dag for å ha påvirket sin klients datter til å trekke en politiforklaring.
NEKTER FOR Å HA PÅVIRKET DATTERA: Den 46 år gamle medtiltalte faren i overgrepssaken i Alvdal nektet i retten i dag for å ha påvirket sin klients datter til å trekke en politiforklaring.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ELVERUM: (Dagbladet): I dag vitnet den tidligere forsvareren for den medtiltalte 46-åringen i Nord-Østerdal tingrett. Han har blitt beskyldt for å ha påvirket sin tidligere klients datter til å trekke seg fra et politiavhør.

- Det stemmer ikke, hevdet advokaten i retten i dag.

Har blitt beskyldt Han innrømte å ha møtt faren (46) og dattera i desember i fjor, men sier at den pågående saken mot faren da ikke var blant samtaleemnene. De snakket om vær og vind og at dattera planla å starte på skole, hevdet advokaten.

- Jeg husker ikke eksakt hva vi snakket om, men for meg lå det i bakhodet å være støttende og motiverende. Så har jeg i ettertid blitt beskyldt for å ha snakket om saken. Det ble ikke gjort, sa han i retten.

Advokaten ønsket ikke å snakke med pressen etter sin vitneforklaring i dag.

- Jeg vil legge dette bak meg, sa han.

Den tiltalte 46 år gamle faren har i ettertid fått Frode Wisth som ny forsvarer. Det var Wisth som innkalte sin klients tidligere forsvarer som vitne i retten i dag.

- En advokat pratet med meg Politibetjent Lasse Kalvø ved Trysil lensmannskontor forklarte seg forrige uke i retten om en telefonsamtale han hadde med dattera til den tiltalte 46-åringen, like etter møtet med den tidligere forsvareren.

- Hun skulle egentlig ha forklart seg kvelden før, men trakk forklaringen, sa Kalvø i retten.

Etter en stund fortalte jenta hvorfor hun hadde trukket forklaringen.

- Faren min blandet seg inn, en advokat pratet med meg og jeg trakk forklaringen, sa hun ordrett, sa Kalvø i retten.

NY FORSVARER:  Frode Wisth er ny forsvarer for den medtiltalte 46 år gamle mannen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix
NY FORSVARER: Frode Wisth er ny forsvarer for den medtiltalte 46 år gamle mannen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix Vis mer