- Jeg har ikke blitt bedt om å ta permisjon

Gilani benekter påstander gjengitt i Drammens Tidende, men sier han nå vil ligge lavt for å bidra til å gi ro rundt saken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

 Lederen i Drammen Ap har bedt Yousuf Gilani om å ta permisjon etter beskyldningene om valgfusk, melder Drammens Tidende.

- Jeg har rådet Gilani til å ta permisjon fra alt partiarbeid inntil saken er ferdig etterforsket av politiet, men det er opp til han selv om han vil følge mitt råd, sier Michaelsen til Drammens Tidende i kveld.

Dette benekter Yousuf Gilani ovenfor Dagbladet.no. Han sier at han har hatt en løpende kontakt med Aps ledelse og Michaelsen - og at han ikke har blitt bedt om å ta permisjon.

- Det stemmer ikke. Men hvis statusen i saken ikke er forandret innen bystyremøte førstkommende tirsdag så kommer jeg ikke til å møte opp. Men det er min egen avgjørelse, sier Gilani til Dagbladet.no.

Han er redd for at det vil gi feil fokus på hele møte.

Styret i Drammen Ap satt i går kveld i et lukket møte hvor samtlige av de åtte nyvalgte med minoritetsbakgrunn møte. Gilani deltok også på møte. Dagbladet.no snakket med Gilani da møte var over.

- Så du har ikke blitt bedt om å ta permisjon?

- Nei. Det er Drammens Tidende som siterer Michaelsen feil, sier Gilani.

- SITERT FEIL: Yousuf Gilani sier at han har hatt en løpende kontakt med Aps ledelse og Michaelsen - og at han ikke har blitt bedt om å ta permisjon. Foto: TORBJØRN GRØNNING
- SITERT FEIL: Yousuf Gilani sier at han har hatt en løpende kontakt med Aps ledelse og Michaelsen - og at han ikke har blitt bedt om å ta permisjon. Foto: TORBJØRN GRØNNING Vis mer

Les alle sakene om valgkaoset i Drammen her! 

Tidligere i dag bekreftet politiet i Drammen  at de har avdekket valgfusk i forbindelse med kommunevalget.

- Vitneavhør bekrefter at det har vært folk ute og betalt for stemmer, sier Jan Erik Strøm, politistasjonssjef ved Drammen politistasjon, til Dagbladet.no.

Gilani har tidligere avvist at han skal ha tilbudt rusmisbrukere penger, og har sagt at han har vært utsatt for en svertekampanje. Han har anmeldt tilfeller av stemmekjøp i hans navn. Nå er han lettet over politiets funn.

- Jeg er lettet. Det er veldig bra at det her har kommet fram og at politiet nå sier at det har vært valgfusk. Ellers hadde jeg risikert å aldri blitt renvasket, sier Yousuf Gilani til Dagbladet.no.

Dagbladet.no kommer tilbake med mer.

- Jeg har ikke blitt bedt om å ta permisjon
RÅDER GILANI:- Jeg har rådet Gilani til å ta permisjon fra alt partiarbeid inntil saken er ferdig etterforsket av politiet, men det er opp til han selv om han vil følge mitt råd, sier Michaelsen til Drammens Tidende i kveld.