Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Jeg har ikke brukt vold siden snøballkrig i Tvedestrand for 30 år siden

Nå snakker den FBI-tiltalte «Muslingspiseren» ut om anklagene om at han er en voldelig gamblingkonge.

STORT TEAM: Advokat Javeed Shah, privatetterforsker Christian Filipiak, advokat Amy Jacks, advokat Anders Brosveet og advokat Michael Goldstein representerer den FBI-tiltalte 43-åringen fra Tvedestrand (i midten). Foto: Torgeir P. Krokfjord / Dagbladet
STORT TEAM: Advokat Javeed Shah, privatetterforsker Christian Filipiak, advokat Amy Jacks, advokat Anders Brosveet og advokat Michael Goldstein representerer den FBI-tiltalte 43-åringen fra Tvedestrand (i midten). Foto: Torgeir P. Krokfjord / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Anklagene mot meg er bare tull, sier den 43-årige Tvedestrand-mannen, med kallenavnet «Muslingspiseren», til Dagbladet.

Kallenavnet kommer fra en musikkvideo han har spilt inn på hotellet han eier sammen med sin bror i Lima i Peru. De to brødrene er anklaget av FBI for å stå bak en enorm illegal gamblingring i California, og FBI mener nettopp dette hotellet — Aquavit hotel — er kjøpt for å hvitvaske gamblingpenger.

- Virksomheten vår er helt legal forretningsvirksomhet. Jeg har betalt skatt. De mener jeg er en voldelig gærning. Jeg har ikke brukt vold siden snøballkrig i Tvedestrand for 30 år siden, sier 43-åringen.

Mystiske innbrudd I går begynte utleveringssaken mot ham i Oslo tingrett. FBI vil ha ham utlevert til USA. 43-åringen stilte med både sine norske advokater Anders Brosveet og Javeed Shah, og et erfarent team fra USA, og motsetter seg utlevering.

43-åringen hevder seg trakassert av en navngitt politimann og en politilojal privatetterforsker i Los Angeles.

- En politietterforsker som seinere er dømt for korrupsjon presset min bror. Han framsatte krav om 100 000 for å få henlagt saken,- hevder 43-åringen overfor Dagbladet.

- Jeg vil ikke kommentere dette, sier den korrupsjonsdømte politimannens advokat til Dagbladet på telefon.

Han forteller også om andre mystiske episoder. Flere ganger, forteller han til Dagbladet, er han blitt varslet om innbrudd i den fasjonable villaen han eide i Wooden Hills-området i Los Angeles - bare for å returnere til boligen og finne en lapp fra politiet der det står at det var falsk alarm og at alt var OK.

- Men det forsvant flere tusen dollar fra huset vårt, hevder 43-åringen.

- Trakassert Han ble født i USA, men flyttet hjem til Tvedestrand der han gikk på skole. Han flyttet tilbake til USA da han skulle studere. 43-åringen hevder den påståtte trakasseringen begynte da politiet ble nektet adgang til konfidensielt materiale hos telecomselskapet Swiss Communications. Det var det første selskapet 43-åringen startet i USA. Etter at han først registrerte selskapet da han studerte business og økonomi på universitetet, vokste selskapet seg stort.

- Vi utviklet sikre telefonlinjer, som ikke kunne avlyttes. Det var stor etterspørsel, og vi hadde både idrettsfolk og filmstjerner på kundelista, sier 43-åringen til Dagbladet.

Politiet skal ha møtt opp på selskapets kontor, samt ønsket å avlytte enkeltsamtaler, uten å få medhold i dette. Da, hevder 43-åringen, begynte trakasseringen.

- En morgen kom jeg ut i oppkjørselen og fant at noen hadde skutt gjennom bakruta på Mercedesen min. En annen gang hadde noen spiddet en død fisk til frontruta, sier 43-åringen til Dagbladet.

Var redd Han hevder det var denne trusselsituasjonen - og ikke et ønske om å unngå amerikanske gamblinglover - som gjorde ham så redd at han flyttet til Peru.

- I Lima startet vi flere selskaper, det var et reisebyrå, et telecomselskap og Aquavit hotell, sier 43-åringen.

- Vi gjorde det så bra innen telecom at vi fikk lisens til å legge optisk fibernett. Og hotellet er fullbooket i hele høysesongen.

Han fnyser av anklager om at virksomheten bare er stråselskapet for å hvitvaske gamblingpenger fra Macho Sports - selskapet som er sentralt i FBIs tiltale.

Vanlig oddsspill - Vi startet Macho Sports fordi vi lenge har vært interessert i oddstipping. Min første tippekupong i Tvedestrand ble finansiert av penger fra flaskepant, sier 43-åringen.

Totalt er 18 personer tiltalt i saken. FBI mener de to norskamerikanskperuvianske brødrene står på toppen av en gamblingring som har hvitvasket millioner av dollar. Bookmakere og underbookmakere skal ha operert nedover i systemet. Helt uavhengig av brødrene, mener 43-åringen.

- Bookmakere kjøpte opp eksempelvis 30 kontoer hos oss, men de hadde så sine kunder. Hvis kundene ikke betalte sin gjeld til underbookmakerne, var ikke det vårt problem, sier han til Dagbladet.

FBIs OPPSETT: Slik mener FBI at gamblingringen er organisert, med de norsk-amerikansk-peruvianske brødrene på toppen. Grafikk: Jesper Nicolai Kiledal / Torgeir P. Krokfjord / Anders Holth Johansen
FBIs OPPSETT: Slik mener FBI at gamblingringen er organisert, med de norsk-amerikansk-peruvianske brødrene på toppen. Grafikk: Jesper Nicolai Kiledal / Torgeir P. Krokfjord / Anders Holth Johansen Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media