Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

-  Jeg har ikke drept henne

Ekssamboeren (34) er kanskje den siste som så Ann-Helen Karlsen (35) i live. I går kveld lot han seg intervjue av Dagbladet, fra Åna fengsel på Jæren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

STAVANGER/ÅNA FENGSEL(Dagbladet): -  Dere må tro meg. Jeg har ikke drept Lena, sier han.

Fra Åna fengsel forteller ekssamboeren til Ann-Helen Karlsen - eller Lena som hun kalles - om det han opplever som forhåndsdømming i media, bøllete politiopptreden, men også om sine lovbrudd og alkoholproblemer, forsøket på å starte et nytt liv i Stavanger, det noe turbulente forholdet til Lena, og om natta hun forsvant.

-  Jeg har ingen ting med hennes forsvinning å gjøre. Jeg har stor sympati for familiens situasjon, og håper de får et svar på dette fort. Jeg synes, som alle, at dette er forferdelig, sier han.

I går ble han indirekte identifisert i media som «drapsdømt ekssamboer» og far til ett av deres barn. De var samboere i ett års tid i hjembyen Lillesand, inntil for tre år siden. Natt til søndag 6. mars festet Ann-Helen hos ekssamboeren. Siden er hun forsvunnet.

-  Media har forhåndsdømt meg. Det utrolig stigmatiserende.

-  Hyggelig vinkveld

Han forteller at Ann-Helen uventet ringte ham lørdagen før hun forsvant. Han, hans kone, Ann-Helen og en fjerde person hadde en «hyggelig vinkveld» hjemme hos ekssamboeren i Tananger.

I 22-23-tida dro hun til noen felles venner i Tananger-området, og kom tilbake et par-tre timer seinere - alene, så vidt han vet. Hun hadde kjøpt blandevann, og de drakk noen drinker.

 SNAKKER UT: Mannen omtalt som «den drapsdømte ekssamboeren» til Ann-Helen Karlsen snakket i går kveld til Dagbladet fra cella i Åna fengsel på Jæren. -  Jeg har ingen ting med hennes forsvinning å gjøre. Jeg har stor sympati for familiens situasjon, og håper de får et svar på dette fort, sier 34-åringen. Foto: Erling Hægeland
SNAKKER UT: Mannen omtalt som «den drapsdømte ekssamboeren» til Ann-Helen Karlsen snakket i går kveld til Dagbladet fra cella i Åna fengsel på Jæren. - Jeg har ingen ting med hennes forsvinning å gjøre. Jeg har stor sympati for familiens situasjon, og håper de får et svar på dette fort, sier 34-åringen. Foto: Erling Hægeland Vis mer

-  Vi snakket om musikk og datteren vår, sier han. Den fjerde personen skal ha forlatt festen lenge før Ann-Helen, som ifølge ekskjæresten gikk i fem-halvsekstida om morgenen.

-  Det er helt feil, som det står i avisa, at vi sov da hun gikk.

-  Hva var planen hennes?

-  Du må ikke spørre. Hun skrev en del sms-meldinger og fikk svar. Jeg vet bare at hun skulle hjem til Lillesand etterpå.

Han sier han ikke visste om «til og fra-kjæresten» hun hadde møtte samme helg før i politiavhør nylig.

-  Og ingen av oss var sjalu på hverandre, sier han.

-  Litt turbulent

På midten av 90-tallet ble han dømt til fengsel for legemsbeskadigelse med døden til følge. Svigerfaren døde. Etter soning forsøkte han å starte et nytt liv med Ann-Helen.

-  Et litt turbulent forhold hadde vi, og det var enklere å sone enn å komme tilbake til Lillesand. Jeg var lei av å være forhåndsdømt, og prøvde etter hvert å starte et nytt liv i Stavanger. I tre år har jeg klart det.

-  Jeg har gjennomgått en stor forandring. For fem år siden var jeg en skikkelig hissigpropp. Tida etter at jeg giftet meg har, med noen få unntak, vært helt topp, sier han.

-  Presset kona

Alle hans kriminelle handlinger skal ha skjedd i alkoholrus, og han vil søke behandling. For en måned siden, da etterforskningen av Ann-Helen-forsvinningen var på topp, ble han forsøkt arrestert, men stakk av. Dagen etter overrumplet politiet ham

-  Politiet hadde mistanke om at jeg var bevæpnet, og plutselig sto sju-åtte mann med finlandshetter og pekte på meg med Mp5 maskinpistoler.

Han hevder politiet har tatt bil- og husnøkkelen, låst seg inn i leiligheten og utsatt kona for utilbørlig press.

-  Hun og ungene er i en sårbar situasjon, og burde få fred. Men de presset henne. Og de behandler ikke meg som et vitne, men som en drapsmann. Jeg blir aldri kvitt det stempelet, sier han.

Nå soner han en voldsdom.

-  Jeg er redd for hva folk som nå står meg nær skal tenke. Hva tenker mine egne unger?

Hvis ikke letemannskapene gjør funn i helga, svinner håpet om å finne Ann-Helen.

LETER I HELGA: Ann-Helen Karlsen har vært savnet i ni måneder.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!