I RETTEN: Den 36-årige mannen som er siktet for å ha drept sin norske samboer (32), nekter for at han er skyldig. FOTO: ASBJØRN SVARSTAD
I RETTEN: Den 36-årige mannen som er siktet for å ha drept sin norske samboer (32), nekter for at han er skyldig. FOTO: ASBJØRN SVARSTADVis mer

- Jeg har ikke drept kjæresten min

Den drapssiktede 36-åringen nekter også for å ha kidnappet sønnen (1). Nå vil han hjem til Norge fortest mulig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| NOWY SACZ (Dagbladet): Den 36-årige mannen som er siktet for å ha drept sin samboer Camilla Samira Olsen (32), var i dag i fengslingsmøte i kriminalretten i Nowy Sacz. Der avviste han at han er skyldig i drap.

- Jeg har ikke drept kjæresten min, sa han.

Siktede nektet å gå inn på detaljene av hva som skjedde drapsnatten.

Vil hjem til Norge Etter først å ha motsatt seg utlevering til Norge, har han i samtale med sin advokat endret mening.

- Jeg har hatt en telefonsamtale med min klient i ettermiddag. Han har samtykket i utlevering til Norge og underskrevet nødvendige dokumenter i den forbindelse, sier siktedes norske advokat, Ann Gunn Edvardsen, til Dagbladet.
Hun har foreløpig ikke planer om å reise til Polen.
- Hvis en utlevering mot formodning skulle trekke ut i langdrag, kommer jeg til å omgjøre den beslutningen, sier Edvardsen til Dagbladet.

Nekter for kidnapping Siktede var svært opptatt av sønnens ve og vel, og reagerte med sinne da han ble gjort kjent med at han også er siktet for å ha kidnappet sønnen.

- Hvordan kan jeg ha kidnappet barnet? Det er jo min egen sønn, sa han i retten.

Under rettsmøtet tryglet han dommeren om å få ringe sin far i Frankrike, men det ble blankt avvist. Dommeren forklarte at faren kanskje blir kalt inn som vitne i saken.

Dette kan tyde på at siktede har hatt kontakt med sin far mens dramaet har pågått.     

Nekter utlevering I fengslingsmøtet nektet siktede å la seg utlevere til Norge. Det betyr at utleveringen vil ta lengre tid enn om han hadde samtykket, opplyser Lars Østby, politiadvokat på saken.

- Siktede må sitte i varetekt til polsk rett har avgjort om vilkårene for en utlevering er tilstede. Dersom så er tilfelle, vil han bli hentet med tvang, sier Østby.

I henhold til regler i det polske rettssystemet, kan mannen holdes i varetekt i 40 dager mens utvisningssaken behandles.

- Ettersom handlingen har skjedd i Norge, har jeg vondt for å tro at saken skal føres i Polen, sier Østby.

Brølte Like etter at rettsmøtet startet i dag, fikk 36-åringen et utbrudd:

- Hvorfor i helvete er jeg her uten advokat? brølte han.

Dommeren avbrøt da rettsmøtet, slik at siktede kunne ringe sin advokat i Norge.

- Vi snakket sammen, men jeg vil ikke si hva den samtalen dreide seg om, sier Anne Gunn Edvardsen, mannens norske forsvarer.

Avgjøres senere i dag I løpet av dagen vil den polske dommeren avgjøre om 36-åringen skal sitte varetektsfengslet i Polen inntil han kan utleveres til Norge.

I fengslingsmøtet foreslo siktede å levere inn passet sitt slik at han og sønnen kunne være i Polen inntil saken var avgjort.

DREPT: Camilla Samira Olsen (32) ble funnet knivdrept i parets leilighet i Flisveien lørdag. Samboeren siktelse ble i går utvidet til overlagt drap og barnebortføring. Foto: Privat
DREPT: Camilla Samira Olsen (32) ble funnet knivdrept i parets leilighet i Flisveien lørdag. Samboeren siktelse ble i går utvidet til overlagt drap og barnebortføring. Foto: Privat Vis mer

- Jeg og min sønn kan bli i Polen mens vi venter på alle avjgørelser. Jeg innleverer bare passet mitt og blir her, sa siktede.

Dommeren ristet bare på hodet som svar til dette. I retten avbrøt siktede dommeren flere ganger og ble derfor satt kraftig på plass.

Siktelsen utvidet I går ble siktelsen mot ham utvidet til overlagt drap og barnekidnapping.

- Det var funn på åstedet som gjorde at siktelsen ble utvidet i går, sier Østby.

Hvilke funn dette er, vil han ikke kommentere.

Østby bekrefter at den avdøde er obdusert, men obduksjonsrapporten skal foreløpig ikke være klar.

FØRES VEKK i HÅNDJERN: Den 36 år gamle franskmannen ble i går formelt siktet for overlagt drap på den norske samboeren sin. Her blir han ført ut av kontorene til statsadvokaten i Nowy Sacz i går. FOTO: ASBJØRN SVARSTAD / Dagbladet
FØRES VEKK i HÅNDJERN: Den 36 år gamle franskmannen ble i går formelt siktet for overlagt drap på den norske samboeren sin. Her blir han ført ut av kontorene til statsadvokaten i Nowy Sacz i går. FOTO: ASBJØRN SVARSTAD / Dagbladet Vis mer