- Jeg har ikke engang hørt henne prate enda

84 barn fra Haiti landet i Frankrike etter ett års intenst diplomati. - Ren lykke, sier adoptivmor.

NYTT HJEM:  Lille Erika kom i går til Frankrike hvor hun ble møtt på flyplassen av sin nye mor, Delphine Rivière som har ventet på henne i over et år. Foto: REUTERS/Philippe Wojazer/Scanpix
NYTT HJEM: Lille Erika kom i går til Frankrike hvor hun ble møtt på flyplassen av sin nye mor, Delphine Rivière som har ventet på henne i over et år. Foto: REUTERS/Philippe Wojazer/ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): 113 barn fra Haiti landet i Paris i går. I dag ankom 84 nye, akkurat i tide til å tilbringe julekvelden med sine nye familier.

Med dette ender over et års intenst diplomati for å få adopsjonsprosessen på plass.

- Jeg har ikke engang hørt henne prate enda. Dette er et øyeblikk av ren lykke, sier adoptivmor Delphine Rivière fra Lyon til avisa Idenpendent  med 20 måneder gamle Erika i armene.

Klart før jordskjelvet Hun og ektemannen hadde fullført adopsjonsprosessen for Erika før jordskjelvet i januar, i likhet med de andre adoptivforeldrene.

Alle adopsjonspapirene, inkludert Erikas fødselsattest ble borte i ødeleggelsene i Port-au-Prince. Reisen til Frankrike ble forsinket av papirarbeid, forvirringen som fulgte etter jordskjelvet.

Spesielt får tidligere utenriksminister i Frankrike Bernard Kouchner, skylden for at det har tatt så langt tid å fullføre adopsjonen.

Kouchner, som er en av grunnleggerne bak Leger uten grenser, skal ha fryktet at Frankrike skulle bli beskyldt for kidnapping, som de amerikanske misjonæren som forsøkte å ta 33 barn ut av Haiti tidligere i år.
Kritisk De klarerte adoptivforeldrene startet en egen pressgruppe for å få fortgang i prosessen. Lederen deres, Emmanuelle Guerry, sier det nå var passende at barna nådde fram til sine nye hjem i tide til julefeiringen. Hun fastholder likevel at en løsning burde vært på plass for lengst. Canada og USA kom fram til en avtale med Haiti allerede i april.

- Bernard Kouchner har ikke respekt for adoptivfamiliene. Han mistenker at vi er barnetyver, men alle adopsjonsprosessene var i gang før jordskjelvet, sier hun.

Barna, som er mellom 18 måneder og to år, ble møtt på flyplassen av ti barneleger. De skal undersøke barna og blant annet se om de har symptomer på kolera, som har kostet 2500 mennesker livet på Haiti de siste ukene.

PÅ VEI TIL PARIS:  Frankrike og Haiti har blit enige om en avtale slik at 318 barn som var adoptert før jordskjelvet, endelig skal få komme til sine nye franske familier.  Foto:  AFP PHOTO/Hector Retamal/Scanpix
PÅ VEI TIL PARIS: Frankrike og Haiti har blit enige om en avtale slik at 318 barn som var adoptert før jordskjelvet, endelig skal få komme til sine nye franske familier. Foto: AFP PHOTO/Hector Retamal/Scanpix Vis mer