TRØSTER: Bistandsadvokat Nina Emilie Braathen Hjortdal (51) tok seg av jenta i pausene mellom den vanskelig utspørringen. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
TRØSTER: Bistandsadvokat Nina Emilie Braathen Hjortdal (51) tok seg av jenta i pausene mellom den vanskelig utspørringen. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADETVis mer

- Jeg har ikke følt meg trodd

Den fornærmede jenta forteller om tida etter anmeldelsen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LILLEHAMMER (Dagbladet): Den fornærmede 16-åringen svarte i dag klart og tydelig på spørsmålene fra forsvarer Mette Yvonne Larsen, etter at gårsdagen ble litt for tøff.

Tiltalte Vågå-ordfører Rune Øygard har flyttet seg en rad lenger bak, og sitter utenfor jentas synsfelt, etter at bistandsadvokaten som varslet anmodet om dette i dag tidlig.

- Vi feilbedømte hvor sliten hun ble når det haglet med spørsmål. Nå vil vi derfor be om at Øygard plasseres et annet sted i rettssalen, sa Hjortdal til Dagbladet i går kveld.

Mette Yvonne Larsen fortsatte å stille detaljerte spørsmål, og refererte blant annet til ulik begrepsbruk i politiavhør og retten.

Tolket sms ulikt Forsvareren stilte også spørsmål om ulike tekstmeldinger jenta har sendt til en tredjeperson, der advokat Larsen trolig vil vise at jenta i andre sammenhenger har hatt sms-utvekslinger som hun og mottakeren har tolket ulikt.

- Jeg ville ikke at vi skulle anmelde ham, svarer jenta på spørsmål fra forsvareren.

- Til slutt, da den siste episoden skjedde ble det for mye for meg, og jeg klarte ikke mer.

FORTSETTER UTSPØRRINGEN: Mette Yvonne Larsen (49) er ordfører Rune Øygards forsvarer. I dag fortsetter hun sin utspørring av den 16 år gamle jenta. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
FORTSETTER UTSPØRRINGEN: Mette Yvonne Larsen (49) er ordfører Rune Øygards forsvarer. I dag fortsetter hun sin utspørring av den 16 år gamle jenta. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET Vis mer

Hun forteller at foreldrene tok det svært tungt da hun fortalte dem om de påståtte overgrepene.

- Slitt på skolen Etter at forsvareren ga ordet til bistandsadvokat Nina Emilie Braathen Hjortdal, fortalte jenta om hvordan hun har hatt det etter at Rune Øygard ble anmeldt for overgrep.

- Det har vært vanskelig. Jeg har slitt mye på skolen, sier jenta, og forteller om diagnosen hun har fått etter anmeldelsen: posttraumatisk stressyndrom.

Hun forteller at hun har opplevd at mange har vendt henne ryggen.

- Ikke trodd Jenta sier også at hun synes det har vært vanskelig at Rune Øygard har snakket med media før rettssaken.

- Rune har gått ut i media og sagt hvordan han har hatt det. Jeg har lest det, og da ble jeg sint, sier jenta.

- Har du følt deg trodd, spør bistandsadvokaten.

- Nei, jeg har jo ikke det. Jeg føler at folk ikke tror meg, og folk går jo ut i media og sier at de støtter ham, svarer 16-åringen.

Rune Øygard har hele tida nektet straffskyld. Øygards forsvarer Mette Yvonne Larsen argumenterer med at han var som en slags reservefar for jenta-

- Jeg og Rune hadde et kjæresteforhold egentlig, han var ikke noen farsfigur, sier jenta på spørsmål fra Hjortdal om dette.