TRØSTER: Bistandsadvokat Nina Emilie Braathen Hjortdal (51) tok seg av jenta i pausene mellom den vanskelig utspørringen. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
TRØSTER: Bistandsadvokat Nina Emilie Braathen Hjortdal (51) tok seg av jenta i pausene mellom den vanskelig utspørringen. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADETVis mer

- Jeg har ikke følt meg trodd

Den fornærmede jenta forteller om tida etter anmeldelsen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LILLEHAMMER (Dagbladet): Den fornærmede 16-åringen svarte i dag klart og tydelig på spørsmålene fra forsvarer Mette Yvonne Larsen, etter at gårsdagen ble litt for tøff.

Tiltalte Vågå-ordfører Rune Øygard har flyttet seg en rad lenger bak, og sitter utenfor jentas synsfelt, etter at bistandsadvokaten som varslet anmodet om dette i dag tidlig.

- Vi feilbedømte hvor sliten hun ble når det haglet med spørsmål. Nå vil vi derfor be om at Øygard plasseres et annet sted i rettssalen, sa Hjortdal til Dagbladet i går kveld.

Mette Yvonne Larsen fortsatte å stille detaljerte spørsmål, og refererte blant annet til ulik begrepsbruk i politiavhør og retten.

Tolket sms ulikt Forsvareren stilte også spørsmål om ulike tekstmeldinger jenta har sendt til en tredjeperson, der advokat Larsen trolig vil vise at jenta i andre sammenhenger har hatt sms-utvekslinger som hun og mottakeren har tolket ulikt.

- Jeg ville ikke at vi skulle anmelde ham, svarer jenta på spørsmål fra forsvareren.

- Til slutt, da den siste episoden skjedde ble det for mye for meg, og jeg klarte ikke mer.

FORTSETTER UTSPØRRINGEN: Mette Yvonne Larsen (49) er ordfører Rune Øygards forsvarer. I dag fortsetter hun sin utspørring av den 16 år gamle jenta. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
FORTSETTER UTSPØRRINGEN: Mette Yvonne Larsen (49) er ordfører Rune Øygards forsvarer. I dag fortsetter hun sin utspørring av den 16 år gamle jenta. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET Vis mer

Hun forteller at foreldrene tok det svært tungt da hun fortalte dem om de påståtte overgrepene.

- Slitt på skolen Etter at forsvareren ga ordet til bistandsadvokat Nina Emilie Braathen Hjortdal, fortalte jenta om hvordan hun har hatt det etter at Rune Øygard ble anmeldt for overgrep.

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Det har vært vanskelig. Jeg har slitt mye på skolen, sier jenta, og forteller om diagnosen hun har fått etter anmeldelsen: posttraumatisk stressyndrom.

Hun forteller at hun har opplevd at mange har vendt henne ryggen.

- Ikke trodd Jenta sier også at hun synes det har vært vanskelig at Rune Øygard har snakket med media før rettssaken.

- Rune har gått ut i media og sagt hvordan han har hatt det. Jeg har lest det, og da ble jeg sint, sier jenta.

- Har du følt deg trodd, spør bistandsadvokaten.

- Nei, jeg har jo ikke det. Jeg føler at folk ikke tror meg, og folk går jo ut i media og sier at de støtter ham, svarer 16-åringen.

Rune Øygard har hele tida nektet straffskyld. Øygards forsvarer Mette Yvonne Larsen argumenterer med at han var som en slags reservefar for jenta-

- Jeg og Rune hadde et kjæresteforhold egentlig, han var ikke noen farsfigur, sier jenta på spørsmål fra Hjortdal om dette.