- Jeg har ikke gjort dette

Til politiet har den siktede 40-åringen forklart at han stemplet inn på arbeidsplassen idet bomba gikk av. Et vitne hevder imidlertid at hun så mannen på parkeringsplassen ved bilen under en time før det smalt i boligområdet i Drammen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

DRAMMEN (Dagbladet): Den siktede 40-åringen var svært skuffet etter at det ble klart at politiets begjæring om varetektsfengsling ble tatt til følge.

- Jeg er skuffet. Jeg har ikke gjort dette, sier mannen til Dagbladet.

Politiet har svært få konkrete bevis mot 40-åringen, men avventer nå de tekniske undersøkelsene på åstedet. Politiet mener motivet finnes i det turbulente forholdet, og de mener siktede tidligere har fortalt at han kan lage ei bombe.

- Kunne lage bombe

40-åringen påkjærte kjennelsen på stedet. Det blir ny behandling i lagmannsretten over helga.

Mannens nye kjæreste er et av politiets viktigste vitner i saken. Kjæresten har overfor politiet forklart at siktede skal ha sagt at han kunne lage ei bombe. Denne uttalelsen skal ha kommet for to uker siden. Uttalelsen er nedtegnet i en politirapport. Uttalelsen skal ha falt etter at kjæresten var inne til politiavhør torsdag ettermiddag.

- Politikvinnen har ut fra en telefonsamtale med siktedes kjæreste skrevet denne rapporten. Det bemerkelsesverdige er at de opplysningene som er nedtegnet i rapporten, ikke ble nevnt med et ord i politiforklaringen, sier forsvarer, advokat Frode Sulland.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer