FORSVARERE: Advokatene Daniel Lalanne og Henrietta Ronson, henholdsvis fra Frankrike og England, representerer Jeremy Forrest. Han blir trolig utlevert til England innen kort tid. Foto: AP / Bob Edme / NTB Scanpix
FORSVARERE: Advokatene Daniel Lalanne og Henrietta Ronson, henholdsvis fra Frankrike og England, representerer Jeremy Forrest. Han blir trolig utlevert til England innen kort tid. Foto: AP / Bob Edme / NTB ScanpixVis mer

- Jeg har ikke gjort noe galt, utover å forelske meg

Mattelærer Jeremy Forrest (30) flyktet med Megan (15): - Er ikke en pervers mann.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Forrest er sterkt preget av den åtte dager lange jakten med sin 15-årige elev, og pågripelsen i franske Bordeaux fredag. Hans advokat Daniel Lallane røper overfor Daily Mirror hva mattelæreren sa da de kom på tomannshånd, og han ble spurt om hvorfor han stakk av med 15-åringen:

- Jeg har ikke skadet henne. Jeg elsker henne. Jeg har ikke gjort noe galt, utover enn å forelske meg, skal Jeremy Forrest ha sagt.

- Ikke pervers Advokaten følger opp:

- Jeg er overbevist om at Jeremy Forrest ikke er en pervers mann. Denne historien handler om kjærlighet og lidenskap. Det er så gammelt som verden som sådan, og i hans hode har han ikke gjort noe annet enn å forelske seg i en 15-åring. Det har ikke vært snakk om bruk av vold, mishandling eller tvang av noe slag, hevder Lallane.

Jeremy Forrest ble etter pågripelsen satt i Gradignan-fengselet i Bordeaux, men ifølge hans advokat vil han ikke motsette seg utlevering til England.

- Han vil være nærmere kvinnen han elsker, sier advokaten.

- Og hvis han motsatte seg utlevering ville han trolig bli sittende i varetekt i flere måneder.

Falske navn I går kom det fram hvordan en desperat Jeremy Forrest reket rundt i Bordeaux og prøvde å skaffe seg en jobb, blant annet ved hjelp av to falske navn:

Han kalte seg både Jack Grant og Jack Francis Dean, og satte også opp en fransk e-postkonto i et av navnene før han begynte å søke jobber i landet.

Det var da Forrest begynte å levere inn CV-er hos ulike barer at han ble oppdaget. På CV-en hadde han blant annet skrevet at han han hadde journalistutdannelse.

Megan Stammers brukte moren pass da hun rømte til Frankrike med sin 30 år gamle mattelærer. De to hadde sjekket inn på et to-stjerners hotell i byen, der de håpet å holde seg i skjul «fordi de håpet at Frankrike var et mer tolerant land».

OBSERVERT: Jeremy Forrest og Megan Stammers fanget av et overvåkingskamera på ferja fra Dover til Calais. Foto: Politiet / EPA / NTB Scanpix
OBSERVERT: Jeremy Forrest og Megan Stammers fanget av et overvåkingskamera på ferja fra Dover til Calais. Foto: Politiet / EPA / NTB Scanpix Vis mer