VIL TILBAKE: Ordfører i Vågå kommune Rune Øygard står siktet for å ha misbrukt ei ung jente i over to år. I VG og Gubrandsdølen Dagningen sier han i dag at han vil tilbake på jobb. 
Foto: Espen Røst / Dagbladet
VIL TILBAKE: Ordfører i Vågå kommune Rune Øygard står siktet for å ha misbrukt ei ung jente i over to år. I VG og Gubrandsdølen Dagningen sier han i dag at han vil tilbake på jobb. Foto: Espen Røst / DagbladetVis mer

- Jeg har ikke gjort noe galt

Vågå-ordfører Rune Øygard vil tilbake på jobb som ordfører når han blir friskmeldt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den overgrepssikta Vågå-ordfører Rune Øygard (Ap) fastholder at han skal tilbake på jobb som ordfører når han blir friskmeldt.

Øygard ble i høst siktet for seksuelle overgrep mot en jente fra hun var 13 til 15 år gammel. Ifølge hennes bistandsadvokat dreier forholdet seg om flere samleier over en lang periode

I et intervju med VG sier ordføreren at han vil tilbake på jobben på rådhuset i Vågå. Flere har anbefalt ham å ta permisjon så lenge saken etterforskes, deriblant Arbeiderpartiet sentralt og Oppland Arbeiderparti.

-Vil tilbake - Jeg er delvis sykmeldt, og da er det uaktuelt å ta permisjon. Når den er over, vil jeg tilbake som ordfører. Jeg har ikke gjort noe galt, sier Øygard.

Ungjente han er siktet for å ha forgrepet seg på, har stått han og hans familie nær. Han nekter imidlertid straffskyld og stiller seg uforstående til siktelsen.

Til nå har politiet avhørt nesten 70 vitner i saken. Politiadvokat Lars Rune Ringvik sier at han regner med at saken er ferdig etterforsket i januar eller februar neste år.

- Burde holdt seg unna Advokat Nina Braathen Hjortdal, som er bistandsadvokat for jenta som har anmeldt ordføreren, reagerer på at Øygård uttaler seg til pressen før saken er ferdig etterforsket.

- Av hensyn til jenta og hennes familie burde han holde seg unna offentligheten og vervet som ordfører mens saken politietterforskes, sier hun.

NTB