KORRUPSJONSANGKLAGET:  Illinois-guvernør Rod Blagojevich på en pressekonferanse i Chicago fredag. Foto: AP Photo/M. Spencer Green.
KORRUPSJONSANGKLAGET: Illinois-guvernør Rod Blagojevich på en pressekonferanse i Chicago fredag. Foto: AP Photo/M. Spencer Green.Vis mer

- Jeg har ikke gjort noe galt

Illinois-guvernør Rod Blagojevich etter korrupsjonsanklagene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Guvernøren i Illinois, USA, Rod Blagojevich, mener han ikke har gjort noe galt, og lover å kjempe for å renvaske navnet sitt etter at han ble anklaget for å ha forsøkt å selge Barack Obamas plass i Senatet.

- Jeg vil kjempe, jeg vil kjempe, jeg vil kjempe til mitt siste åndedrag. Jeg har ikke gjort noe galt, sa guvernøren på en kort pressekonferanse i Chicago fredag, skriver CNN.

Dette var første gang guvernøren snakket offentlig etter arrestasjonen 9. desember tidligere i år.

Les også: Vil ikke avsette Blagojevich

Blagojevich svarte ikke på spørsmål fra pressen, og hans advokat, Ed Genson, sa at det ikke var riktig tid for det nå, skriver CNN.

Guvernøren sa han var desperat etter å få frem sannheten og sin uskyld, men at han ville gjøre det i riktig forum.

- Jeg vil ikke gå ut i media og snakke om dette, slik anklagerne og mine politiske fiender har gjort. Jeg har den viktigste allierte, nemlig sannheten, sier han.

Anklagerne har blant annet presentert deler av en telefonsamtale hvor Blagojevich angivelig ønsker å dra fordel av den ledige plassen etter Obama.

- Jeg kommer ikke til å slutte i en jobb jeg har blitt ansatt for å gjøre, sier Illinois-guvernøren.