-Jeg har ikke hatt noe å si

- Jeg er blitt overkjørt av politiet, jeg føler at jeg aldri har hatt noe å si, sa en oppgitt Nokas-tiltalt Lars- Erik Andersen (29) da han avsluttet sin forklaring i Stavanger tingrett i formiddag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

STAVANGER (Dagbladet.no): Andersen er den som sterkest har bedyret sin uskyld av de tiltalte, og han hevder også at politiet innerst inne må vite at han ikke deltok i Nokas-ranet.

Lars-Erik Andersen beskriver seg selv som en blakk rusmisbruker som de siste årene ikke har eid mer enn klærne han gikk i.

- Jeg måtte selge dop for å overleve. Hadde jeg mottatt 100.000 Nokas-kroner hadde jeg stukket til Thailand, sa Andersen.

Han lider av ADHD og har flere ganger fått psykiatrisk behandling.

Hans kriminelle løpebane startet tidlig. Det dreier seg om ulovlig rus, bilkjøring i ruspåvirket tilstand, vold og trusler. Ei stund gikk han med kraftig pistol på kroppen fordi han var truet av en person.

- Isolasjon er tortur
Andersen beskrev varetektsfengslingen som tortur.

- De eneste krav jeg har fremsatt er ukontrollert besøk av kjæresten. Isolasjon ødelegger meg. Jeg har hatt nok med å overleve hver enkelt dag, sa Andersen.

Fengselslegen måtte gripe inn fordi Andersen ble sykere og sykere i varetekt. Innleggelse på sykehus var alternativet da restriksjonene omsider ble noe færre.

Lars-Erik Andersen fortalte at han begynte å gråte på cella da han hørte at David Toska hadde tilstått og det ble opplyst at Andersen ikke hadde noe med ranet å gjøre.

- Da trodde jeg at jeg endelig skulle slippe ut av dette helvetet, sa Andersen.

Men meldingen i media om Toskas innrømmelse ble trukket tilbake.

- Da ble jeg knust igjen, sa Andersen.

Tikkende bombe
Nå sliter han også med anger i forhold til sin oppførsel overfor kjæresten og andre.

- Jeg har problemer med å leve med det jeg har gjort mot kjæresten min i ruset tilstand. Jeg skjemmes over min oppførsel, sa Andersen.

Dommer Helge Bjørnestad hadde problemer med å tro at småbarnsfamilien Toska inviterte en tung rusmisbruker til å bo sammen med seg i Sandnes.

- Du var jo et vrak, en tikkende bombe, hvordan våget Toska å ta deg med til Sandnes?

- Jeg tror ikke David planla noe kriminelt da han og familien flyttet til Sandnes. Og jeg er jo en allright person når jeg ikke er rusa, sa Andersen.

BEDYRER SIN USKYLD: Lars-Erik Andersen avsluttet sin forklaring i Stavanger tingrett torsdag.