Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Jeg har ikke hørt et pip

Tom André Gustavsen møtte på Gardermoen mandag morgen, bare for å få vite at ferien går i vasken.

BLÅMANDAG: Tom André Gustavsen fra Horten bestilte ferien i mai. Da han møtte opp på Gardermoen i dag trodde han at han skulle på tur. Men da han så på avgangstavlen fikk han seg en kalddusj. Video: Emilie Rydning Vis mer
  • Er du rammet av Thomas Cook-konkursen? Tips oss på 2400@db.no

GARDERMOEN / OSLO (Dagbladet): Mandag morgen møtte Tom André Gustavsen (36) fra Horten på Gardermoen sammen med kjæresten Line Flatebø. De to skulle ta flyet til Parga i Hellas mandag morgen klokka 07.20.

Men noen tur ble det ikke. Thomas Cook gikk konkurs natt til mandag, og det rammet paret.

Møtte på Gardermoen

Dagbladet treffer Gustavsen og Flatebø på flyplassen. Turen de skulle på ble bestilt i mai, til den nette sum av 15 800 kroner. Men i stedet for sol og varme i Hellas, ble det blåmandag for de to.

- Dette er der den verste mandagen på lenge, egentlig, sier Gustavsen til Dagbladet.

Gustavsen og Flatebø overnattet på et hotell på Gardermoen natt til mandag. Da de kom til innsjekkingsskranken var det lite som møtte dem.

- Det sto så fint Thomas Cook på innsjekkingsskranken, og så får vi bare så vidt snudd ryggen til og så står det cancelled med store bokstaver. Da rusler jeg en tur bort i skranken og får melding om at flyet er innstilt, Thomas Cook er konkurs, forteller Gustavsen.

Dermed måtte han begynne å søke på nettet, for å finne ut hva slags rettigheter han har.

- Så vidt jeg har fått satt meg inn i, vil vi få de 15 800 kronene vi har betalt igjen fra Reisegarantifondet, sier Gustavsen.

- Ikke hørt et pip

Så langt, alt greit, men paret har jo tatt ut ferie for å kose seg i varmere strøk. Ving har ikke gitt dem noe alternativ reise.

- Vi har ikke hørt et pip. Vi måtte aktivt gå inn i appen til Ving, der det sto at selskapet er slått konkurs. Vi har ikke fått noe reisealternativ.

- Dette er en ferie dere har planlagt lenge. Undersøker dere nå hva slags muligheter dere har for å komme dere på ferie?

- Siden vi har tatt ut ferie begge to denne uka så har vi sett oss rundt etter alternativer, men det er det visst mange som har gjort også. Omtrent alt av restplasser er utsolgt, og på de ledige vi har funnet har prisen skutt i været til 12.000 til 15.000 kroner, langt høyere enn det pleier å være for på sparket-turer. Vi fortsetter letingen og ser hva vi får til, sier Gustavsen, før han med et smil legger til.

- Heldigvis er det meldt fint vær hjemme denne uka.

BEKLAGET: Administrerende direktør i Thomas Cook, Peter Frankhauser, beklager overfor både ansatte og reisende etter at de ikke klarte å redde verdens eldste reisebyrå. Video: AP Vis mer

Konkurs

Det var natt til mandag at beskjeden om at Thomas Cook er konkurs kom. Det fører til at hundretusener av norske billetter kanselleres, og kan ramme totalt 9000 Ving-billetter.

Ving, som er et heleid underselskap, sitter i krisemøte mandag morgen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media