- Jeg har ikke løyet

Utenriksminister Jonas Gahr Støre mener han ikke har løyet til kontroll- og konstitusjonskomiteen.

ÆRLIG:  Utenriksminister Jonas Gahr Støre (Ap) mener han har gitt en fyldig og ærlig redegjørelse til kontrollkomiteen. Foto: Melisa Fajkovic / Dagbladet
ÆRLIG: Utenriksminister Jonas Gahr Støre (Ap) mener han har gitt en fyldig og ærlig redegjørelse til kontrollkomiteen. Foto: Melisa Fajkovic / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Dagbladet kunne i dag avsløre at utenriksminister Jonas Gahr Støres (Ap) tidligere statssekretær, Elisabeth Walaas, lovet Felix Tschudi UD-støtte over to uker før søknaden om den omstridte tildelingen var sendt.

I sin redegjørelse til Stortinget har Støre stått fast ved at hans forhold til Tschudi ikke er problematisk, og at Tschudi ikke er intiativtaker til stiftelsen Senter for nordområdelogistikk.Men interne UD-dokumentere Dagbladet nå har fått tilgang viser at det var Tschudi som tok initiativet:

«Initiativtaker Tschudi Shipping Company gir 6 mill til opprettelsen og etablering av et senter for nordområdelogistikk i Kirkenes(...)», heter det i UD-notatet.

Står på sitt    

Utenriksministeren sto fortsatt ved sine tidligere uttalelser da Dagbladet konfronterte han med de motstridene opplysningene i dag da han hadde et møte på Stortinget.

Har du løyet til kontrollkomiteen?

- Nei. Jeg står fullt og helt ved min redegjørelse. Den mener jeg er både er fyldig og sammenhengende, sier Støre.

- Mangler i redegjørelsen Leder i kontrollkomiteen Anders Anundsen (Frp) mener Støres redgjørelse fremstår som mangelfull. Kontrollkomitelederen mener også at det heller ikke kan være noen tvil om at initiativtageren og pådriveren for prosjektet var Felix Tschudi.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer