FORTSATT TILLIT: Justisminister Grete Faremo hastesinnkalte PST-sjef Janne Kristiansen til en redegjørelse. Hun sier i dag at hun er fornøyd med svarene fra Kristiansen, og at hun fremdeles har tillit til henne. Foto: Bjørn Langsem  /Dagbladet .
FORTSATT TILLIT: Justisminister Grete Faremo hastesinnkalte PST-sjef Janne Kristiansen til en redegjørelse. Hun sier i dag at hun er fornøyd med svarene fra Kristiansen, og at hun fremdeles har tillit til henne. Foto: Bjørn Langsem /Dagbladet .Vis mer

- Jeg har ikke noe å legge til

Justisminister Grete Faremo er glad for at er fakta på bordet etter PST-sjefens redegjørelse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I går krevde justisminister Grete Faremo (Ap) en hasteredegjørelse fra PST, og ga Kristiansen selv ansvar for å ha skapt forvirring.

- Jeg har bedt om informasjon for å oppklare de forholdene som det har vært skapt usikkerhet og forvirring om. Dere er kjent med at noe informasjon foreligger allerede, men ikke alt, sa Faremo til pressen da hun var på vei inn i stortingssalen torsdag formiddag.

I dag har Kristiansen redegjort om sin rolle og PSTs arbeid både før og etter 22. juli.

Opposisjonen sier at Kristiansens redegjørelse ikke ga henne mer tillit.

- Ikke noe å legge til Men justisministeren sier hennes holdning til PST-sjefen ikke er endret.

- Jeg har svart på dette flere ganger, jeg har ikke noe å legge til i dag. Det er fakta som avgjør, sier Faremo til Dagbladet.

Tidligere denne uken sa Faremo til Dagbladet at hun har tillit til PST-sjefen så lenge PST-sjefen sitter.

Faremo sier hun var fornøyd med dagens redegjørelse:

- Fått fakta på bordet - Jeg er glad for den informasjonen som er gitt i dag. Vi har ønsket å få frem fakta om spørsmål det har vært skapt forvirring rundt. Vi har fått god informasjon i dag.

- Vi har fått flere fakta på bordet. Det har vært viktig i forhold til spørsmål som har vært stilt. Jeg vil nå bruke noe tid til å gjøre en selvstendig vurdering av informasjonen som er gitt, sier Faremo til Dagbladet.

FORNØYD: Idag redegjorde PST-sjef Janne Kristiansen om sin rolle rundt 22.juli. Det var etter ønske fra justisminister Grete Faremo. Justisministeren sier idag at hun er fornøyd med at fakta kom på bordet. Foto: Heiko Junge / Scanpix
FORNØYD: Idag redegjorde PST-sjef Janne Kristiansen om sin rolle rundt 22.juli. Det var etter ønske fra justisminister Grete Faremo. Justisministeren sier idag at hun er fornøyd med at fakta kom på bordet. Foto: Heiko Junge / Scanpix Vis mer