Advokat Carl Bore i Oslo Tingrett mandag morgen i forbindelse med den norske delen av Boliviasaken (I forgrunnen advokat Magne Brun, og bakerst til venstre Magne Furuholmen). Foto: Benjamin A. Ward
Advokat Carl Bore i Oslo Tingrett mandag morgen i forbindelse med den norske delen av Boliviasaken (I forgrunnen advokat Magne Brun, og bakerst til venstre Magne Furuholmen). Foto: Benjamin A. WardVis mer

- Jeg har ikke noe med Bolivia-turen å gjøre

Aktor mener 26-åring var hovedmannen. Selv mener han at han bare var mellommann, men vil ikke peke ut de han mener er bakmennene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den tiltalte 26-åringen som aktor ser på en hovedmann i Bolivia-saken påstår at han ikke hadde noe med selve turen å gjøre, men at han var et mellomledd som formidlet penger til andre for å få dem vekslet og sendt til utlandet for å deretter å brukes for å kjøpe kokainparti.

Aktor mener han var en del av en organisert kriminell gruppe, og har tiltalt han og tre andre under den såkalte mafiaparagrafen.

Statsadvokat Petter Mandt har brukt rettssakens første dager på å utspørre 26-åringen om den såkalte Arlanda-saken, som 26-åringen har erkjent å være en del av. Han framstår som lei og mener at han har skylda for at hans to kamerater også er tiltalt i samme sak.

- Min skyld - Jeg står her fordi jeg ikke har tenkt. Pengene han er beskyldt for å sende, ga jeg til noen andre. Det er dumt å dømme folk to ganger. Jeg er allerede dømt for det han er tiltalt for nå, hevder 26-åringen.

- Det er min feil at de er her. Det var mitt ansvar, mener han.

Han fikk 1000 kroner per gang han vekslet penger for andre. Han ba vennene om å veksle og sa det «ikke var noe stress» da de spurte om hvor pengene kom fra.

- Syk 26-åringen nekter for å ha noe å gjøre med Bolivia-saken.

- Jeg har ingenting med denne saken å gjøre. Jeg kjenner det norske rettssystemet og ville erkjent for å få strafferabatt dersom jeg hadde gjort det. Jeg erkjente min rolle i Arlanda-saken, sier han.

Hans forsvarer, advokat Vibeke Knapstad, forteller at 26-åringen er sliten og syk etter en lang runde i Arlanda-saken.

- Han har vært gjennom fem uker i retten i forbindelse med den saken, og nå må han gjennom fem nye. Han er blitt syk av det og er det fortsatt, sier Knapstad.

- Vil bli ferdig med dette Mens påtalemyndighetene mener han er organisatoren, hevder han selv at det var andre bakmenn som var oppdragsgivere. Han vil likevel ikke angi disse, fordi han nå forbereder sin hverdag i Ullersmo fengsel.

- Han ønsker å være ferdig med dette når han er ferdig sonet, uten å se seg over skuldra, sier Knapstad.

26-åringen, som hevder at det er andre bakmenn, mener han nå sitter igjen titalt for å ha deres rolle.

Saken fortsetter i Oslo tingrett i dag.