Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Minnesstund for ofrene for terroren på Sri Lanka:

- Jeg har ikke ord for hva familien går igjennom

Onsdag kveld ble ofrene etter terroren i Sri Lanka hedret i København.

TERROR: Den danske klesmilliardæren Anders Holch Povlsen og kona mistet tre av sine fire barn i angrepene. Det bekreftet kommunikasjonssjef i Povlsens klesfirma, Bestseller. Video: CNN / NTB Scanpix. Klipp: Malene Storrusten / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

1. påskedag ble minst 359 mennesker drept og flere hundre såret i terrorangrepene på Sri Lanka.

Blant de drepte var tre av de fire barna til den danske milliardæren Anders Holch Povlsen (46).

Holch Povlsen, som er Danmarks rikeste mann, var på påskeferie på Sri Lanka med kona, og deres fire barn, da terroren rammet.

- Vi står sammen

Onsdag kveld ble det holdt minneseremoni på Kongens Nytorv i København i Danmark for å hedre de tre danske barna, og de andre ofrene etter terroren 1. påskedag.

- Den sorgen som de pårørende kjenner på, forsvinner ikke ved å knipse med fingrene. Men vi står sammen i kampen mot terrorisme, ekstremisme og vold, og jeg er glad for at dere har møtt opp og vil stå sammen med oss, sa Jakob Sabroe, Venstre Ungdom, under minnesmarkeringen.

HEDRET: Mange hadde møtt opp for å hedre ofrene etter terroren på Sri Lanka. Foto: Claus Bech / Ritzau Scanpix / AFP
HEDRET: Mange hadde møtt opp for å hedre ofrene etter terroren på Sri Lanka. Foto: Claus Bech / Ritzau Scanpix / AFP Vis mer

- Aldri skal hatet seire

Også den danske statsministeren Lars Løkke Rasmussen uttrykte sympati med folket på Sri Lanka og den danske familien som har blitt rammet.

- Tre søsken ble drept på ferie med sine foreldre. Tre barn med framtida foran seg. Jeg har ikke ord for hva familien nå går igjennom, sa Rasmussen.

Han sa at det danske folket nå skal stå sammen, uavhengig av hvilken religion man tilhører.

- Terrorister ønsker konflikt og splittelse. De ønsker å ramme oss og vårt samhold. Vi skal stå sammen. Vi skal tenne lys. Både bokstavelig og i overført betydning, sa statsministeren, og fortsatte:

- Aldri skal hatet seire. Aldri, aldri, aldri.

TALTE: Lars Løkke Rasmussen uttrykte sympati med folket på Sri Lanka og den danske familien som har blitt rammet. Foto: Claus Bech / Ritzau Scanpix / AFP
TALTE: Lars Løkke Rasmussen uttrykte sympati med folket på Sri Lanka og den danske familien som har blitt rammet. Foto: Claus Bech / Ritzau Scanpix / AFP Vis mer

Blomsterhav

Også i går viste danskene sin respekt overfor den hardt rammede familien.

Utenfor Bestsellers hovedkontor i den danske byen Bande og utenfor familiens eiendom på Constantinsborg, noen kilometer vest for Århus, fortsetter blomsterhavet å vokse.

RESPEKT: Folk legger ned blomster for å vise sin respekt. Foto: Ernst Van Norde / Ekstra Bladet
RESPEKT: Folk legger ned blomster for å vise sin respekt. Foto: Ernst Van Norde / Ekstra Bladet Vis mer

Kronprisen i sorg

Også Danmarks kronprins Frederik (50) er i sorg etter det rystende terrorangrepet.

Han er god venn med Povlsen, og de to familiene deres har de siste åra hatt god kontakt. I forbindelse med et offisielt besøk i byen Lyngby i Danmark nylig, kommenterte kronprinsen tragedien som rammet Povlsen-familien svært hardt.

- Det er en ufattelig tragedie. Vi tenker på alle de etterlatte, fortalte kronprinsen til pressen, ifølge danske Se og Hør.

Også kronprinsesse Mary (47) delte noen ord om den grusomme tragedien ondag.

- Vi er dypt berørte av den uforståelige, tragiske hendelsen som er forferdelig trist, sa hun ifølge avisa.

Det er så langt ikke kjent hvem av barna i Holch Povlsen-familien som har mistet livet, men alle deres barn har navn som starter på bokstaven A: Alfred, Astrid, Agnes og Alma. Barna skal være fem, ti, 12 og 15 år gamle, ifølge Ekstra Bladet.

Dette har skjedd

COLOMBO, SRI LANKA: Optikeren P.I. Fernando (50) var like ved da bomben gikk av. Vis mer

Det var ved sjutida 1. påskedag at de første meldingene kom om angrepene på Sri Lanka.

Tre kirker, St. Anthony's Shrine i Colombo, St. Sebastian-kirken i Negombo og Zion-kirken i Batticaloa på østkysten, og tre hoteller, Shangri-La, Cinnamon Gard og Kingsbury, ble angrepet nesten samtidig.

I alt sju selvmordsbombere sto bak de seks angrepene, melder NTB.

Seinere søndag skjedde det to mindre eksplosjoner, den ene mot et lite hotell sør for hovedstaden Colombo, og den andre i bolig i en forstad til Colombo.

I tillegg ble en hjemmelaget rørbombe uskadeliggjort i nærheten av flyplassen seint søndag.

Mandag eksploderte tre bomber i en varebil parkert ved St. Anthony's Shrine. Ingen ble såret.

Ifølge Unicef er det 45 barn blant de drepte.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!