- Jeg har ikke pakistansk samboer!

STOCKHOLM (Dagbladet): Jan Simonsen er såret, lei seg og fortvilet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Når en Ap-mann henger meg ut i en 1. mai-tale som homofil og hevder at jeg har pakistansk samboer, blir jeg oppgitt og moralsk forbannet! Jeg er ikke homofil! Og jeg har aldri hatt noen mannlig pakistansk samboer.

- Grotesk

Dagbladet møtte seint i går kveld Jan Simonsen på Hotel Sergels Plaza i Stockholm.

Da Simonsen får se en kopi av talen til Arbeiderpartiets Hans Marius Johnsen - en tale som ble holdt under 1. mai-arrangementet på Rælingen fredag - blir han først fullstendig målløs.

- Dette er grotesk. En politisk motstander sprer usannheter om meg og mitt liv. Alt er basert på løgner og rykter. At jeg skal være homofil og ha en mannlig pakistansk samboer, er det simpleste av usannheter jeg har sett blitt spredd om politiske motstandere, sier en opprørt Jan Simonsen til Dagbladet.

- Jeg er skuffet. Oppgitt over at en politiker kan finne på å spre slike usannheter.

- La oss ta det i rekkefølge Simonsen. Er du homofil?

- Nei!
- Har du mannlig pakistansk samboer?

- Nei!
- Har du tidligere vært homofil og kan du tidligere ha hatt en mannlig samboer?

- Nei!
- Hvordan kan slike beskyldninger da oppstå?

- Jeg kjenner ikke denne Hans Marius Johnsen. Nå er jeg bare sjokkert. Uten grunn blir jeg stigmatisert og hengt ut. Et rykte om meg blir brukt i en 1. mai-tale, det er grunnleggende simpelt, sier Jan Simonsen.

- Ødeleggende

Simonsen vil i morgen ta opp ryktene, og det han slår fast er rene løgner, med sine partikolleger. Han vil selv orientere partileder Carl I. Hagen og søke råd om hva han nå skal gjøre.

- Uansett kommer jeg til å la en advokat se på dette, sier Jan Simonsen.

- Vil du kreve en økonomisk erstatning av Arbeiderpartiet?

- Jeg vil ikke på noen måte gi inntrykk av være intolerant overfor homofile, og derfor kan det bli vanskelig å kreve erstatning for å ha blitt uthengt som homofil. Selvfølgelig vil jeg ikke gjøre noe som kan skade de homofile som gruppe. Men nå har det seg sånn at jeg altså ikke er homofil, sier Simonsen.

- Nå er det jeg som har det vondt. Jeg håper bare dette slår tilbake på Arbeiderpartiet. For meg er dette helt klart ærekrenkende, sier den kjente Frp-politikeren til Dagbladet.

- Dette bør være pinlig for Arbeiderpartiet. Jeg kommer uansett til å sende et brev til Arbeiderpartiets ledelse og be om en forklaring fra partisekretær Solveig Torsvik, sier Jan Simonsen.

- Jeg hadde faktisk håpet at jeg kunne få ha mitt privatliv i fred. Selv om jeg er politiker, er det ingen som har noe med mitt privatliv å gjøre.

Ikke gift

- Det må vel ha oppstått rykter om meg, siden jeg ikke er gift. For meg er det helt naturlig å ha kontakt med alle typer mennesker. Også sosialdemokrater burde forstå at det går an å være uenig i innvandringspolitikken som føres, og samtidig ha kontakt med innvandrere. Verken jeg eller Fremskrittspartiet er negative til innvandrere som enkeltpersoner, sier Jan Simonsen.

- Hvorfor svarer en mann med gebrokken norsk stemme, når Dagbladet i går ringte hjem til deg?

- Jeg har en helt naturlig forklaring på det, men det hører faktisk mitt privatliv til. Men siden Arbeiderpartiet med løgn har forsøkt å «oute» meg som homofil, skal jeg bryte ett av mine prinsipper om å holde mitt privatliv for meg selv. Jeg har ofte hjulpet både mannlige og kvinnelige venner med et sted å bo. Nå er det en utenlandsk venn som bor hos meg, han studerer på BI i Oslo, sier Jan Simonsen.

LEI SEG: Jan Simonsen vil stanse homo-ryktene som har gjort ham oppgitt og forbannet.