- Jeg har ikke problemer med å se noen i øynene og si at jeg har aldri i mitt liv tatt livet av noen med vilje

Den tiltalte 38-åringen sier han har forståelse for at foreldrene ønsker svar.

- KAN IKKE GI SVAR: Tiltalte sier han forstår at familien til Sigrid Giskegjerde Schjetne ønsker et svar på hva som skjedde med henne, men at de spør feil person, og at han ikke kan svare på det. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
- KAN IKKE GI SVAR: Tiltalte sier han forstår at familien til Sigrid Giskegjerde Schjetne ønsker et svar på hva som skjedde med henne, men at de spør feil person, og at han ikke kan svare på det. Foto: Thomas Rasmus Skaug / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Harald Stabell er bistandsadvokat for foreldrene til Sigrid Giskegjerde Schjetne (16) som ble bortført og drept i august i fjor.

- Det viktigste for foreldrene er hvordan og hvorfor hun ble bortført, hva som skjedde med henne etter bortføringen og når og hvordan hun ble drept. Har du forsåtelse for at de ønsker svar? spør Stabell i retten.

- Jeg har selvfølgelig forståelse for det, men her har dere lagt press for feil person, mener tiltalte.

- Når du ikke kan hjelpe dem videre med disse spørsmålene, er det fordi du ikke kan eller fordi du ikke vil?

- Det er fordi jeg ikke kan.

- Jeg har ikke problemer med å se noen i øynene og si at jeg har aldri i mitt liv tatt livet av noen med vilje

- Merkelig verden Tiltalte sier han er opptatt av at saken skal løses, og at han ville svart på spørsmålene Stabell stiller hvis han faktisk var drapsmannen. Han forteller at han også er opptatt av å komme seg ut av saken.

Stabell trekker også fram tiltaltes ulike teorier, og spør ham hvorfor han mener at han er dratt inn i saken.

- Politiet vet at jeg sitter på en god del informasjon. For eksempel en advokat som liker litt ung aldersgrense, sier tiltalte.

- Men hvorfor skulle du blitt dratt inn i denne saken på grunn av dette? spør Stabell.

- Vi bor i en merkelig verden, ting skjer. Politiet har slettet spor. Med det jeg har opplevd med psykiatri bør man forstå at systemet snur seg mot de som har makta.

- Overrasket I de nesten fire ukene Sigrid Giskegjerde Schjetne var savnet engasjerte hundrevis av frivillige seg i letearbeidet. På spørsmål om han var opptatt av saken og engasjerte seg i den mens Sigrid var savnet, svarer tiltalte at han ikke fulgte så nøye med, og at han hadde mer enn nok med å tenke på en annen sak han var siktet i.

- I måneden som gikk, var du redd for å bli pågrepet? spør Stabell.

- Ikke for dette nei. Jeg hadde ingen aning. Hvis jeg hadde gjort det, med min bil, ville jeg skrudd bilen fra hverandre, ikke etterlatt en orgie av ting, sier han.

- Dette kom som en fullstendig overraskelse for meg