- Jeg har ikke råd til å bo her

Oslo kommune tredoblet husleia til Michael Tesfmariam i fjor. I dag betaler han 5323 kroner for en ettromsleilighet på Torshov i Oslo. Det greier han ikke.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre. Jeg har ikke råd til å betale over 5000 kroner i måneden, sier Michael Tesfmariam.

Han har måttet ta opp et dyrt forbrukslån, men får likevel ikke hjulene til å gå rundt. Hjemme i den lille leiligheten ligger flere purringer fra Oslo kommune.

Husleiesjokk

Tesfmariam har bodd snart sju år i Tverrbakken på Torshov i Oslo. Da han flyttet inn, var husleia 1200 kroner i måneden. I fjor sommer var den 1617.

- Jeg har hele tida hatt treårskontrakter. Da jeg skulle undertegne ny kontrakt, fikk jeg beskjed om at husleia var 5323 kroner.

I brevet fra Oslo kommune heter det at i forbindelse med inngåelse av ny kontrakt vil det bli foretatt en økning av husleia til gjengs leie. Dette er et resultat av at husleiereguleringsloven er fjernet, og ikke lenger gjelder for tidsbegrensede kontrakter.

Tesfmariam så ingen annen utvei enn å gå på sosialen. Lønna som vikar i et firma som leier ut kantinearbeidere, strakk ikke til. På sosialen fikk han beskjed om at de ikke kunne betale ei så høy husleie. Han måtte søke bostøtte.

285 i bostøtte

- Jeg har 285 kroner i måneden i bostøtte. Det hjelper lite, sier Tesfmariam som gjerne vil fortsette å bo i sin lille leilighet.

- Dette gjelder ikke bare meg her i blokka. Vi har samlet underskrifter og levert til kommunen, men vi har ikke fått svar, sier han oppgitt.

<B>GREIER IKKE HUSLEIA:</B> For en sliten ettroms på Torshov i Oslo må Michael Tesfmariam betale over 5000 kroner til Oslo komune. - Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre, sier han.