- Jeg har ikke råkjørt

Mens UP-betjenten ble etterforsket av Sefo mistenkt for juks med fartskontroller, fortsatte han å fange folk i farta. I går måtte han møte i retten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ARENDAL (Dagbladet): Elektrikerlærling Tore Løvdal Hansen (20) var en av sjåførene som ble stoppet av UP-betjenten og en kollega i fjor høst. Hansen ble vinket inn til siden og anklaget for å ha kjørt i 128 km/t i 80-sonen.

-  Jeg kjørte maks i 100 km/t, påstår arendalitten, som var 19 år da hendelsen inntraff.

Ubehagelig situasjon

Da UP-betjenten ba Tore Løvdal Hansen bli med inn i den sivile politibilen, ble han ikke gjort kjent med sine juridiske rettigheter. Den tidligere ustraffede unggutten sier at han var i en ubehagelig situasjon, og at han skrev under på alle papirene som UP-betjentene la foran ham.

Det Løvdal Hansen ikke visste, var at betjenten var under etterforskning av Sefo, mistenkt for juks i tilsvarende målinger i andre saker. Også i disse sakene mente bilistene at det måtte være noe feil med målingene. Noen dager seinere skrev Løvdal Hansen et langt brev til politiet der han detaljert beskrev hvorfor den påståtte målingen ikke kunne være korrekt. Han fikk aldri noe svar.

Men Agder lagmannsrett konkluderte i en kjennelse i fjor høst at det ikke var gitt at målingen var korrekt. Derfor ga de Løvdal Hansen førerkortet tilbake.

Da andre bilister begynte å klage på den ivrige UP-betjenten, begynte snøballen å rulle. Først ble en motorsyklist i Porsgrunn frikjent for å ha kjørt i 140 km/t. Deretter fulgte flere omganger i retten som endte med reduserte straffer fordi domstolen mente UP-betjentens målinger ikke var til å stole på.

Kjølig møte

Det ble et kjølig møte i Nedenes tingrett mellom Løvdal Hansen og den nå suspenderte og sykemeldte UP-betjenten i går. For selv om retten ga Løvdal Hansen tilbake førerkortet, er han fortsatt siktet for å ha kjørt i 128 km/t.

Saken ble avsluttet ved at aktor la ned påstand om 21 dagers betinget fengsel og 8000 kroner i bot for UP-betjenten, pluss saksomkostninger. Dom i saken er ventet fredag. UP-betjenten avviser tvert å snakke med media.

STÅR PÅ SITT: Tore Løvdal Hansen (20) nekter for å ha kjørt så fort som UP-betjenten hevder.